ΑΘΗΝΑ
19:22
|
02.05.2024
Το φωτορεπορτάζ του Κωνσταντίνου Ζήλου. «Φέρτε πίσω όλα τα κλεμμένα», φώναζαν οι συνταξιούχοι που αψήφησαν το κρύο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δυναμική κινητοποίηση στην Αθήνα πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι με σύνθημα «Κανένας συμβιβασμός με αυτή την πολιτική – Διεκδικούμε ό,τι μας έχουν αφαιρέσει».

«Φέρτε πίσω όλα τα κλεμμένα, με αίμα ο λαός τα έχει πληρωμένα», φώναζαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσων (Δημοσίου – OAEE – ΙΚΑ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ Δικηγόρων – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ).

Με τις κινητοποιήσεις τους οι συνταξιούχοι διεκδικούν όλα όσα τους έχουν αφαιρέσει τα τελευταία χρόνια και χαρακτηρίζουν απαράδεκτο το «αντίδωρο» των 250 ευρώ που τους πετάει η κυβέρνηση. Απαιτούν στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, απόδοση σε όλους τους συνταξιούχους της 13ης και 14ης σύνταξης, αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις. Να τους αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020 – 2021. Να τους αποδοθούν τα αναδρομικά αφορολόγητα.

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλ. Κλαυθμώνος και πορεύτηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο, στο ύψος της Βουλής κλούβες των ΜΑΤ τους έφραξαν το δρόμο. Το γεγονός καταγγέλθηκε από τους συνταξιούχους (δείτε εδώ βίντεο)

Τελικά, κάτω από την αποφασιστική τους στάση, οι κλούβες αποσύρθηκαν και οι συνταξιούχοι πορεύτηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός απουσίαζε, όμως η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα ορίσει νέα συνάντηση.

«Ζητάμε να γίνει συνάντηση και να πάρουμε ουσιαστικές απαντήσεις», τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, προσθέτοντας ότι «ο αγώνας συνεχίζεται».

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία από την ΕΓ του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο, ενώ χαιρετιστήρια μηνύματα έστειλαν η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα και η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή το φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Βούλα: Μια νεκρή και ένας τραυματίας από παράσυρση με μηχανή

Ένα νέο προηγούμενο: Για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μ. Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα