ΑΘΗΝΑ
10:16
|
03.05.2024
Υπόσεται αποτελεσματικότητα σχεδόν 90% σε αποτροπή νοσηλειών και θανάτων σε ασθενείς υψηλού κινδύνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποτελεσματικότητα σχεδόν 90% στην αποτροπή νοσηλειών και θανάτων σε ασθενείς υψηλού κινδύνου με το αντιικό χάπι κατά του κορονοϊού Covid-19 ανακοίνωσε σήμερα η Pfizer.

Εκπρόσωπος της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας επικαλέστηκε πρόσφατα εργαστηριακά δεδομένα που υποδηλώνουν, όπως ανέφερε, ότι το φάρμακο διατηρεί την αποτελεσματικότητά του κατά της γρήγορης εξάπλωσης του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορονοϊού.

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι το σκεύασμα, που λαμβάνεται δια του στόματος, ήταν κατά 89% περίπου αποτελεσματικό στην αποτροπή νοσηλειών ή θανάτων όταν συγκριθεί με το placebo με βάση ενδιάμεσα αποτελέσματα για περίπου 1.200 ανθρώπους. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα περιλαμβάνουν επιπροσθέτως 1.000 ανθρώπους.

Δεν καταγράφηκε κανείς θάνατος στη δοκιμή από αυτούς που έλαβαν τη θεραπεία της Pfizer, συγκριτικά με 12 θανάτους μεταξύ αυτών που έλαβαν το placebo.

Τα χάπια της Pfizer λαμβάνονται με το παλαιότερο αντιιικό ritonavir κάθε 12 ώρες για πέντε ημέρες ξεκινώντας λίγο μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων. Εάν δοθεί έγκριση, η θεραπεία θα πωλείται ως Paxlovid.

Η Pfizer παρουσίασε επίσης αρχικά στοιχεία από δεύτερη κλινική δοκιμή που δείχνουν ότι η θεραπεία μείωσε τις νοσηλείες κατά περίπου 70% σε περίπου 600 ενήλικες μεσαίου κινδύνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Ένας θάνατος από covid και αύξηση κρουσμάτων γρίπης άνω του 10%

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Πώς θα αποφύγετε τη μετάδοση του Δάγκειου πυρετού από τα κουνούπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα