ΑΘΗΝΑ
18:23
|
06.05.2024
Παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο δίνοντας βαρύτητα σε νέους οδικούς άξονες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ευκαιρία μετατροπής της καταστροφικής πυρκαγιάς του καλοκαιριού στην βόρεια Εύβοια «σε μια μεγάλη ευκαιρία αναγέννησης» διέκρινε το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από πεντάωρη ευρεία σύσκεψη με αρμόδιους φορείς στην Ιστιαία.

Ο πρωθυπουργός  παρουσίασε εκτενώς το κυβερνητικό σχέδιο επικεντρώνοντας την προσοχή του στον νέο οδικό άξονα Χαλκίδας- Στροφιλιάς μήκους 56 χιλιομέτρων που σχεδιάζεται να μειώσει σημαντικά την απόσταση από τη βόρεια Εύβοια στην Χαλκίδα εκτιμώντας πως σε συνδυασμό με την παράκαμψη της Χαλκίδας και των Ψαχνών «θα αλλάξει τελείως τον χαρακτήρα» των οδικών υποδομών της περιοχής.

Ισχυρίστηκε πως ήρθε στην Ιστιαία με το μισό Υπουργικό Συμβούλιο «όχι για να κάνουμε φιέστα επικοινωνίας αλλά για να καταδείξουμε με αυτόν τον τρόπο την κατανομή των ρόλων και των αρμοδιοτήτων έτσι ώστε όλοι να είναι απέναντί μας υπόλογοι για το τι πρέπει να κάνουν».

Αναφέρθηκε επίσης σε «σημαντικές θεσμικές παρεμβάσεις» που έγιναν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές την μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων των δασικών υπηρεσιών στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος υπό τη Γενική Διεύθυνση Δασών (από τις αποκεντρωμένες περιφέρειες), τον θεσμό του «Αναδόχου Αναδάσωσης» υποστηρίζοντας πως συνδυάζει την προσφορά για δωρεές με συγκεκριμένα έργα ιδιωτικής χρηματοδότησης και τους προληπτικούς καθαρισμούς ιδιαίτερα ευαίσθητων δασικών οικοσυστημάτων.

Ο Σταύρος Μπένος που έχει αναλάβει ρόλο συντονιστή – επικεφαλής της Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας, αναφέρθηκε με εγκωμιαστικό τρόπο στην όπως είπε στην σχεδόν «πρωτοφανή» και «άμεση ταχύτητα και ποιότητα στην αντιμετώπιση φυσικής καταστροφής στη χώρα μας».

Επιβεβαίωσε την έναρξη λειτουργίας (από σήμερα) της πλατφόρμας διαβούλευσης για το πρόγραμμα αναγέννησης της βόρειας Εύβοιας με τίτλο «Εύβοια Μετά». Προσκάλεσε σε αυτό τους πολίτες, τους φορείς, τους επαγγελματίες, τις τοπικές και περιφερειακές αρχές, τις επιστημονικές οργανώσεις και τη λεγόμενη «Κοινωνία των Πολιτών» προκειμένου να υποβάλουν τις παρατηρήσεις – προτάσεις τους, τις οποίες θα αξιοποιήσουν οι μελετητές για να εξειδικεύσουν την προτεινόμενη αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας και το σχέδιο δράσης για την αναγέννηση της βόρειας Εύβοιας.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι το σχέδιο για την Αιδηψό προβλέπει τη μεταφορά του εμπορικού – ακτοπλοϊκού λιμένα βορειότερα και τη μετατροπή του υφιστάμενου σε αμιγώς τουριστικό και αλιευτικό. Παράλληλα, δρομολογείται πρόγραμμα τουριστικής αναβάθμισης και των 10 λιμανιών της βόρειας Εύβοιας. Επίσης προβλέπονται άνοιγμα του παραλιακού μετώπου στην πόλη της Αιδηψού και σημαντικές παρεμβάσεις στις υποδομές.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας, Σίμος Κεδίκογλου, και οι βουλευτές Ευβοίας της ΝΔ Θανάσης Ζεμπίλης και Σπύρος Πνευματικός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χαβιέρ Μιλέι: Το ζήτημα των Φόκλαντς θα κρατήσει για δεκαετίες. Καμιά σύγκρουση με Βρετανία

Υεμένη: συνελήφθησαν κατάσκοποι αμερικανοϊσραηλινής μονάδας

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Πούτιν: Οι αντίπαλοι μας προσπάθησαν να διαλύσουν την χώρα εκ των εσω

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα