ΑΘΗΝΑ
08:58
|
25.04.2024
Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο που ισοπεδώθηκε από τον ανεμοστρόβιλο καταγγέλλουν πως τους απαγορεύτηκε να εγκαταλείψουν τις βάρδιές τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καθώς ένας εκ των πιο καταστροφικών ανεμοστρόβιλων στην ιστορία της Αμερικής πλησίαζε στην πόλη του Μέηφιλντ την Παρασκευή, οι υπάλληλοι ενός εργοστασίου κεριών άκουσαν τις προειδοποιητικές σειρήνες και θέλησαν να φύγουν από το κτίριο. Ωστόσο, τουλάχιστον πέντε εργαζόμενοι είπαν ότι οι προϊστάμενοι τούς είχαν προειδοποιήσει ότι θα απολύονταν εάν άφηναν νωρίς τις βάρδιές τους.

Μερικές ώρες πριν, και καθώς η είδηση για τα επερχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα διαδιδόταν στην κοινότητα της πόλης, περίπου 15 από τους εργαζομένους του εργοστασίου κεριών του Mέηφιλντ (Mayfield Consumer Products), στην πολιτεία του Κεντάκι, ζήτησαν να καταφύγουν στα σπίτια τους ώστε να προστατευτούν. Η απάντηση που έλαβαν από τους προϊστάμενούς τους ήταν αρνητική. Παρόλα αυτά, φοβούμενοι για την ασφάλειά τους, ορισμένοι αψήφησαν τις επιπτώσεις και έφυγαν.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο εργοστάσιο Mayfield Consumer Products, το οποίο κατασκευάζει αρωματικά κεριά. Οι εγκαταστάσεις ισοπεδώθηκαν ολοκληρωτικά και το μόνο που έχει απομείνει είναι μπάζα. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τα ερείπια του έχουν γίνει σύμβολα της τεράστιας καταστροφικής δύναμης των ανεμοστρόβιλων της Παρασκευής.

Η 21χρονη εργάτρια του εργοστασίου ΜακΚάιλα Έμερι , η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της πόλης, είπε σε συνέντευξή της ότι οι εργαζόμενοι ζήτησαν να φύγουν λίγο αφότου ήχησαν οι δημοτικές σειρήνες για τον ανεμοστρόβιλο έξω από το εργοστάσιο, γύρω στις 5:30 το απόγευμα.

Τελικά, οι περισσότεροι συγκεντρώθηκαν στα μπάνια και στους διαδρόμους, αλλά ο πραγματικός ανεμοστρόβιλος δεν θα έφτανε για αρκετές ώρες ακόμα. Αφού αποφάσισαν ότι ο άμεσος κίνδυνος είχε περάσει, αρκετοί άρχισαν να ζητούν να πάνε σπίτι τους. Αργότερα, οι προϊστάμενοι και οι αρχηγοί των ομάδων εργασίας ενημέρωσαν τους εργαζόμενους πως αν έφευγαν θα έθεταν σε κίνδυνο την δουλειά τους.

«Αν φύγετε, είναι πολύ πιθανό να απολυθείτε», άκουσε  τους διευθυντές να λένε σε τέσσερις εργάτες που στέκονταν κοντά της η τραυματίας  Έμερι. «Το άκουσα με τα αυτιά μου».

Περίπου 15 άτομα ζήτησαν να πάνε σπίτι τους κατά τη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας λίγο μετά το χτύπημα του πρώτου συναγερμού έκτακτης ανάγκης έξω από την εγκατάσταση, κατήγγειλε μια άλλη υπάλληλος, η Haley Conder, 29 ετών. Υπήρχε ένα παράθυρο τριών έως τεσσάρων ωρών μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου συναγερμού έκτακτης ανάγκης όταν έπρεπε να είχε επιτραπεί στους εργαζόμενους να πάνε σπίτι τους, δήλωσε η 29χρονη εργαζόμενη.

Αρχικά, συνέχισε η Κόντερ, οι επικεφαλής της ομάδας της είπαν ότι δεν θα άφηναν τους εργαζόμενους να φύγουν για λόγους ασφαλείας  και έτσι κράτησαν τους πάντες στους διαδρόμους και στα μπάνια. Μόλις θεώρησαν –λανθασμένα- ότι ο ανεμοστρόβιλος δεν ήταν πλέον κίνδυνος, τους έστειλαν όλους πίσω στη δουλειά.

Τα στελέχη της εταιρείας και οι προϊστάμενοι του εργοστασίου αρνούνται κατηγορηματικά όλες αυτές τις κατηγορίες.

ΠΗΓΗ: NBCnews.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Ημαθία: Ι.Χ. έπεσε σε αρδευτικό κανάλι-Νεκρός ο οδηγός

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα