ΑΘΗΝΑ
03:02
|
27.04.2024
Η Νιγηρία πρόκειται να καταστρέψει 1 εκ. δόσεις του εμβολίου AstraZeneca, ενώ δεν θα δέχεται πλέον εμβόλια με μικρή διάρκεια ζωής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Νιγηρία πρόκειται να καταστρέψει ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου AstraZeneca κατά του Covid-19, δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος υγείας, τονίζοντας πως η χώρα του δεν θα δέχεται πλέον εμβόλια με μικρή διάρκεια ζωής.

Τα εμβόλια που ξεπέρασαν την ημερομηνία λήξης τους έχουν αποσυρθεί και θα καταστραφούν σύμφωνα με το πρωτόκολλο, δήλωσε τη Δευτέρα ο Δρ Φαϊσάλ Σουάιμπ, Εκτελεστικός Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Ανάπτυξης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (NPHCDA).

Κανένας Νιγηριανός πολίτης δεν έχει υποστεί ένεση με ληγμένα εμβόλια, διαβεβαίωσε ο Σουάιμπ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης. Η χώρα δεν θα αγοράζει πλέον, ούτε θα δέχεται ως δωρεές από τα κράτη της Δύσης, εμβόλια που λήγουν γρήγορα, όπως έκανε στο παρελθόν, πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής, μόνο 3,9 εκατομμύρια Νιγηριανοί, σε έναν πληθυσμό που υπερβαίνει τα 211 εκατομμύρια ανθρώπους, έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού. Ο αριθμός  δε εκείνων που έλαβαν ενισχυτική τρίτη δόση ανήλθε σε μόλις 496 άτομα.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση της Νιγηρίας επιβεβαίωσε ότι περίπου ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου AstraZeneca, το οποίο είχε λάβει η χώρα από την Ευρώπη ως μέρος της συμφωνίας COVAX, έληξαν τον Νοέμβριο.

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα εμβόλια βρίσκονταν εντός τεσσάρων έως έξι εβδομάδων από τη λήξη τους όταν έφτασαν, και, ως εκ τούτου, δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εγκαίρως.

Ο υπουργός Υγείας της Νιγηρίας, Δρ. Οσάγκιε Εχανίρε, είχε επισημάνει νωρίτερα ότι η δωρεά πλεονασμάτων εμβολίων Covid-19 με σύντομη ή λήγουσα διάρκεια ζωής έχει προκαλέσει «μεγάλη ανησυχία διεθνώς».

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα