ΑΘΗΝΑ
06:39
|
26.04.2024
Επιτρέπεται η κατοχή έως επτά γραμμαρίων κάνναβης και η καλλιέργεια έως τεσσάρων φυτών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μάλτα έγινε σήμερα η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επιτρέπει την περιορισμένη καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης για προσωπική χρήση, μετά την έγκριση σχετικού νόμου από το κοινοβούλιο με 36 ψήφους υπέρ έναντι 27 κατά.

Ο νόμος επιτρέπει στους ενήλικους πολίτες της Μάλτας να έχουν στην κατοχή τους έως επτά γραμμάρια κάνναβης και να καλλιεργούν έως και τέσσερα φυτά.

Η χρήση κάνναβης σε δημόσιο χώρο θα παραμείνει παράνομη ενώ όποιος συλληφθεί να την χρησιμοποιεί ενώπιον ανηλίκων θα πληρώνει πρόστιμο μεταξύ 300-500 ευρώ.

Εππλέον ο νόμος προβλέπει την ίδρυση ενώσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για παραγωγή και πώληση κάνναβης σε έως και 500 μέλη.

Μάλτα: Η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα επιτρέψει την καλλιέργεια κάνναβης  για προσωπική χρήση | ΚΟΣΜΟΣ | iefimerida.gr

Λύση σε ένα πρ΄όβλημα βλ΄΄επει ο πρωθυπουργός

Ο Μαλτέζος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Αμπέλα, που προέρχεται από το Εργατικό Κόμμα, είχε ζητήσει από τους βουλευτές να υπερψηφίσουν την πρόταση «ώστε να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα», να περιοριστούν οι κίνδυνοι που συνδέονται με τη χρήση κάνναβης και να μην αναγκάζονται οι χρήστες να καταφεύγουν στη μαύρη αγορά.

Εξέφρασε την επιθυμία να γλιτώσει τους γονείς από το «τραύμα» να βλέπουν τα παιδιά τους να οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης επειδή κάπνισαν ένα τσιγάρο, διατηρώντας όμως την πίεση στους εμπόρους. «Η διακίνηση ναρκωτικών θα παραμείνει παράνομη» τόνισε.

Το αντιπολιτευόμενο Εθνικιστικό Κόμμα καταψήφισε τον νόμο εκτιμώντας ότι η μεταρρύθμιση «κανονικοποιεί και θα αυξήσει τη χρήση ναρκωτικών» στη χώρα. Η εφαρμογή και η τήρηση του νόμου θα ανατεθεί σε μια νέα δημόσια υπηρεσία, την Αρχή Υπεύθυνης Χρήσης Κάνναβης.

Πολλές χώρες έχουν αποποινικοποιήσει τα τελευταία χρόνια τη χρήση και κατοχή μαριχουάνας για «ψυχαγωγικούς λόγους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

The Old Oak: A symbol of endurance

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα