ΑΘΗΝΑ
04:08
|
24.04.2024
Τρομοκρατημένοι κάτοικοι στη νήσο Φλόρες εκκένωσαν σπίτια και κτίρια. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες ή σοβαρές υλικές ζημιές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στα ανοικτά των ακτών της επαρχίας Νότιο Σουλαουέζι της ανατολικής Ινδονησίας. Η ισχυρή σεισμική δόνηση προκάλεσε πανικό στους κατοίκους της νήσου Φλόρες, που έσπευσαν να βγουν από τα σπίτια τους. Πάντως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες ή θύματα, ούτε υλικές ζημιές, σύμφωνα με τον επικεφαλής της μετεωρολογικής και σεισμολογικής υπηρεσίας.

Οι αρχές της Ινδονησίας ανακάλεσαν επίσης την προειδοποίηση που είχαν εκδώσει νωρίτερα σήμερα για το ενδεχόμενο να χτυπήσει τσουνάμι την περιοχή μετά τον ισχυρό σεισμό 7,3 βαθμών ο οποίος σημειώθηκε στις 10:30 τοπική ώρα στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τους κατοίκους της πόλης Μακασάρ να τρέχουν πανικόβλητοι έξω από τα σπίτια τους ή από καταστήματα. Όπως αναφέρει το BBC υπάρχουν πληροφορίες ότι στο Μακασάρ εκκενώθηκε ένα νοσοκομείο και ένα ξενοδοχείο.

Κάτοικος της πόλης Λαραντούκα στο νησί Νούσα Τενγκάρα δήλωσε στο BBC: «Όλοι ήμασταν σε κατάσταση σοκ. Κόσμος εγκατέλειψε τα σπίτια του και κινήθηκε προς την ύπαιθρο. Ωστόσο, πλέον η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί».

Οι σεισμικές δονήσεις στην Ινδονησία είναι σύνηθες φαινόμενο καθώς το αρχιπέλαγος της Ινδονησίας βρίσκεται κοντά στο λεγόμενο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς», μια περιοχή στη λεκάνη του Ειρηνικού Ωκεανού, η οποία δίνει πολύ συχνά μεγάλους σεισμούς και ηφαιστειακές εκρήξεις. 

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα