ΑΘΗΝΑ
01:06
|
02.05.2024
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Χαϊδαρίου προσέφυγε στο ΣτΕ, ζητώντας να ακυρωθούν οι 2 διαγωνισμοί για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Φρένο» τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη άνοιξη βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) στη μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην εταιρεία «MILINA ENTERPRISES COMPANY LIMITED» του Γιώργου Προκοπίου, έναντι του ποσού των 37.316.041 ευρώ.

Ειδικότερα, το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Μαρία Καραμανώφ και εισηγητής ο πάρεδρος Ιωάννης Παπαγιάννης) με την υπ΄ αριθμ. 319/2021 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών έκανε προσωρινά δεκτή την αίτηση του Δήμου Χαϊδαρίου, κατά της «ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.» (ΕΤΑΔ Α.Ε.), και «διατάσσει τη μη σύναψη συμβάσεως, έως την έκδοση οριστικής αποφάσεως για την αίτηση ακυρώσεως, με αντικείμενο την παραχώρηση αιγιαλού και θαλασσίου χώρου μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του οριστικού πλειοδότη του επίδικου διαγωνισμού».

Σημειώνεται ότι, η κυρία αίτηση ακύρωσης του εν λόγω Δήμου θα συζητηθεί στο ΣτΕ στις 18 Ιανουαρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Χαϊδαρίου προσέφυγε στο ΣτΕ, ζητώντας να ακυρωθούν οι 2 διαγωνισμοί για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Η πρώτη αίτηση ακύρωσης στρεφόταν εναντίον του διαγωνισμού της ΕΤΑΔ, επισημαίνοντας ότι η πώληση της Προβλήτας 4 του Σκαραμαγκά δεν είναι νόμιμη, επειδή αποτελεί ζώνη παραλίας και αιγιαλού και πρέπει να διασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση ο κοινόχρηστος χαρακτήρας της και η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε αυτήν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα