ΑΘΗΝΑ
14:13
|
19.04.2024
«Με 100 νεκρούς την ημέρα, και πάνω από 100 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, θα έπρεπε ο υπ. Υγείας να σκύβει το κεφάλι και να δουλεύει»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πόρτα του Άρειου Πάγου πέρασε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, προκειμένου να καταθέσει αναφορά σχετικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ, και τους διασωλην΄ωμένους εκτός Μονάδων ασθενείς.

«Η ΠΟΕΔΗΝ καταθέτει σήμερα αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την κατάσταση στις ΜΕΘ. Από όσα έχουμε πει δεν παίρνουμε ούτε γράμμα πίσω, και θα το αποδείξουμε με μαρτυρικές καταθέσεις δεκάδων συναδέλφων μεταξύ των οποίων βρίσκεται και εδώ η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών. Δε φοβόμαστε απολύτως τίποτα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Γιαννάκος που ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι το προσωπικό των νοσοκομείων προσβάλλεται από τις πολιτικές που ασκούνται καθώς βρίσκονται νυχθημερόν στα νοσοκομεία χωρίς να αναγνωρίζεται η προσπάθειά τους και κάνουν ότι μπορούν για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, τσακισμένοι από την κούραση.

«Με 100 νεκρούς την ημέρα, χθες 130, και πάνω από 100 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, θα έπρεπε ο υπουργός Υγείας να μη λέει μεγάλα λόγια, να σκύβει το κεφάλι και να δουλεύει» είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Δεν είναι δυνατόν μετά από δύο χρόνια πανδημίας να μη λειτουργούν τα απαραίτητα κρεβάτια ΜΕΘ και πάνω από 100 διασωληνωμένοι να είναι εκτός ΜΕΘ και να χάνουν τη ζωή τους. Δεν είναι δυνατόν να διασωληνώνεται ασθενής, να παίρνει σειρά προτεραιότητας και να έρχεται η σειρά του μετά το θάνατο».

«Όλα αυτά θα πρέπει να διερευνηθούν από τον Εισαγγελέα. Εμείς θα καταθέσουμε αναφορά με συγκεκριμένα στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Υγείας.

Προκύπτει ότι κάθε μέρα, κάθε στιγμή, υπάρχουν 40 με 50 κρεβάτια κενά ΜΕΘ και την ίδια στιγμή 120 διασωληνωμένοι εκτός.

Να μας πει ο κ. Πλεύρης, αφού υπάρχουν αυτά τα κρεβάτια κενά γιατί δεν γεμίζουν με κάποιους από τους διασωληνωμένους που είναι εκτός. Επίσης, γιατί πέφτουμε από τα σύννεφα όταν λέμε ότι οι επώνυμοι βρίσκουν ΜΕΘ αμέσως. Ξέρετε κανέναν επώνυμο που να έχασε τη ζωή του εκτός ΜΕΘ ; Εμείς καταθέτουμε συγκεκριμένα περιστατικά επωνύμων που βρήκαν αμέσως ΜΕΘ. Θέλουμε να αναπτυχθούν 3.000 κλίνες ΜΕΘ για να βρίσκουν όλοι», κατέληξε ο κ. Γιαννάκος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα