ΑΘΗΝΑ
00:01
|
21.05.2024
Ο Γερμανός υπουργός Υγείας λέει ότι δεν υπάρχουν αρκετά εμβόλια για την αρχή του 2022.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γερμανία δεν έχει παραγγείλει αρκετά εμβόλια ούτε έχει αρκετά αποθέματα για να συνεχίσει την εκστρατεία εμβολιασμού της το πρώτο τρίμηνο του έτους, δήλωσε χθες Τρίτη ο νέος υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ, εν μέσω φόβων ότι το τέταρτο κύμα της πανδημίας της χώρας μπορεί να συνεχίσει ανεξέλεγκτο.

Η είδηση έρχεται καθώς η Γερμανία αντιμετωπίζει την αύξηση των κρουσμάτων που έχει πισωγυρίσει την Ευρώπη στο επίκεντρο της πανδημίας, με την παραλλαγή Omicron να ηγείται της έξαρσης.

Την περασμένη εβδομάδα, η Γερμανία κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων θανάτων από τον Covid-19 από τον Φεβρουάριο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η χώρα απαγόρευσε στους μη εμβολιασμένους την πρόσβαση σε όλες, πλην των βασικών, εμπορικών επιχειρήσεων όπως τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία, ως μέρος των νέων περιορισμών για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Ωστόσο, το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων κατοίκων παραμένει κοντά στο 70% εδώ και εβδομάδες. Λίγοι άνθρωποι κάνουν πλέον την πρώτη δόση, με την πλειονότητα των εμβολιασμών να αφορά πλέον ενισχυτικά εμβόλια, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά στην Γαλλία είναι στο 80% και στην Ιταλία στο 75%, σύμφωνα με το Bloomberg Vaccine Tracker.

Ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, έχει παλαιότερα υποστηρίξει την εισαγωγή των υποχρεωτικών εμβολιασμών έως το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, αν και οι συνεχιζόμενες ελλείψεις εμβολίων πιθανότατα θα εμποδίσουν μια τέτοια απόφαση.

Με πληροφορίες από CNN

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπερήφανος δηλώνει ο Ιβάν Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Κλιματικής κρίσης ετοιμάζουν οι πυροσβέστες

Λαμία: Σταφυλόκοκκος στα γεύματα που προκάλεσαν δηλητηρίαση στους μαθητές

Ιταλία: Γέννησε στο κρουαζιερόπλοιο και σκότωσε το βρέφος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα