ΑΘΗΝΑ
09:01
|
02.05.2024
Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Τογιότα δεσμεύτηκε για πλήρη απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα έως το 2025.
Toyota Motor Corporation President Akio Toyoda speaks at a briefing on the company's strategies on battery EVs in Tokyo, Japan December 14, 2021. REUTERS/Kim Kyung-Hoon
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με μια κίνηση που εξέπληξε πολλούς, ο πρόεδρος του κολοσσού της αυτοκίνησης Toyota, Άκιο Τογιόντα, παρουσίασε προ ολίγων ωρών το ηλεκτρικό όραμα της ιαπωνικής εταιρίας, αλλά και μερικά πολύ ενδιαφέροντα ηλεκτρικά πρωτότυπα, με τα οποία ο Ιάπωνας κατασκευαστής θα πραγματοποιήσει την επέλασή του στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Ειδικότερα, αποκαλύπτοντας την στρατηγική των Toyota και Lexus, ο Τογιόντα προέβλεψε ότι οι Lexus και Toyota θα πουλήσουν περίπου 3,5 εκατομμύρια (εκ.) ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία και κυψέλες καυσίμου έως το 2030, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να μειώσουμε τις εκπομπές ρύπων όσο το δυνατόν περισσότερο, το συντομότερο δυνατό». Παράλληλα, δεσμεύτηκε επίσης ότι οι δύο εταιρείες θα είναι απαλλαγμένες από εκπομπές άνθρακα έως το 2035.

Ο ιαπωνικός όμιλος θα αυξήσει τις νέες επενδύσεις σε τεχνολογίες μπαταριών κατά 500 δισεκατομμύρια (δισ.) γιεν, δηλαδή 4,4 δισ. δολάρια, φθάνοντας στα 2 τρισεκατομμύρια (τρισ.) γιεν, όπως διευκρίνισε ο κ. Τογιόντα.

Εντάσσονται, δε, αυτές οι κινήσεις στον ευρύτερο σχεδιασμό επενδύσεων ύψους 4 τρισ. γιεν σε ηλεκτρικά οχήματα, όπου προβλέπονται και κεφαλαιακές δαπάνες και χρήματα για έρευνα και ανάπτυξη. Ακόμα 4 τρισ. γιεν θα δοθούν σε άλλου είδους ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως, λόγου χάριν, είναι τα υβριδικά που φορτίζονται και τα ηλεκτρικά αμάξια με κυψέλες καυσίμων, τα οποία χρησιμοποιούν ως πηγή ενέργειας το υδρογόνο.

Toyota BEV - Lexus BEV

Κατά τον Ακίο Τογιόντα, «σε αυτή την αχαρτογράφητη περίοδο, η οποία διαφοροποιείται από τις προηγούμενες, είναι σημαντικό να μπορούμε με ευελιξία να αλλάζουμε τόσο τους τύπους των παραγόμενων από εμάς προϊόντων όσο και τις ποσότητες, ενόσω παράλληλα θα παρακολουθούμε και τις τάσεις οι οποίες διαμορφώνονται στην αγορά».

Πηγές: The Japan Times, The New York Times

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διαδηλώσεις στην Γεωργία λόγω νομοσχεδίου περί “ξένων επιρροών”

Greek Mafia: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία οκτώ συλληφθέντων

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

Εργατική Πρωτομαγιά: Αγώνας για δικαιώματα και λευτεριά στην Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα