ΑΘΗΝΑ
17:47
|
20.04.2024
Χιλιάδες πολίτες του Καμερούν συνεχίζουν να εγκαταλείπουν την πόλη Κουσέρι στα βόρεια της χώρας, για να αναζητήσουν καταφύγιο στο γειτονικό Τσαντ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες πολίτες του Καμερούν συνεχίζουν να εγκαταλείπουν την πόλη Κουσέρι στα βόρεια της χώρας, για να αναζητήσουν καταφύγιο στο γειτονικό Τσαντ, μετά από διακοινοτικές συγκρούσεις που, σύμφωνα με το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), άφησαν πίσω τους 22 νεκρούς και περίπου 30 τραυματίες.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των βοσκών της φυλής Τσόα και των ψαράδων της φυλής Μοσγκούμ, που διαφωνούν για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων της περιοχής, ξέσπασαν στις 5 Δεκεμβρίου στο Κουσέρι, με αποτέλεσμα να αναχωρήσουν περισσότερα από 30.000 άτομα στο Τσαντ.

«Είναι λυπηρό γιατί είναι οι άνθρωποι που έχουν ζήσει μαζί, προς μεγάλη μας έκπληξη. Μερικοί από όσους εισβάλουν είναι και συγγενείς μας», είπε κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο ειδησεογραφικό δίκτυο Africanews.

Από την περασμένη Πέμπτη (9/12) στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους του Κουσέρι ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω συγκρούσεις. Αλλά η ένταση εξακολουθεί να είναι υψηλή στους δρόμους, ειδικά στην αγορά τροφίμων και ζώων, η οποία πυρπολήθηκε κατά τη διάρκεια των μαχών μεταξύ των δύο φυλών.

Ο κυβερνήτης της Βόρειας Επαρχίας, Μιτζουιγιάβα Μπακαρί, πήγε στο έδαφος για να προσπαθήσει να κατευνάσει τις εντάσεις πριν επισκεφτεί τους τραυματίες στα νοσοκομεία Κουσέρι. «Πρέπει να πούμε ότι η κατάσταση ομαλοποιείται και οι άνθρωποι αποδέχονται ο ένας τον άλλον, συνέρχονται και εφαρμόζουν τις οδηγίες του αρχηγού του κράτους», είπε ο Μπακαρί στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Πηγές: France24, Africanews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκκενώθηκε αεροδρόμιο της Δανίας λόγω απειλής για βόμβα

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα