ΑΘΗΝΑ
00:13
|
24.04.2024
Το ζεύγος Κουβεϊτιανών ζούσε σε έπαυλη με κάθε πολυτέλεια στερώντας από την υπηρέτρια τροφή, ρούχα, μισθό και κάθε άλλο βασικό δικαίωμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας Κουβεϊτιανός διπλωμάτης και η σύζυγός του καταδικάστηκαν σήμερα σε φυλάκιση δύο ετών από δικαστήριο των Βρυξελλών, επειδή αντιμετώπιζαν σαν σκλάβα την οικιακή βοηθό τους, αιθιοπικής εθνικότητας.

Το ζευγάρι που επέδειξε απάνθρωπη συμπεριφορά σε βάρος της εργαζόμενης δεν τόλμησε καν να παραστεί στο δικαστήριο όχι μόνον προκειμένου να αποφύγει τα φώτα της δημοσιότητας αλλά και γιατί αναχώρησαν πριν από μερικούς μήνες από την πρεσβεία του Κουβέιτ για να αποφύγουν τα δικαστήρια στις Βρυξέλλες.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να επιβληθεί και στους δύο κατηγορουμένους φυλάκιση τεσσάρων ετών για «εμπορία ανθρώπων», «παράνομη κράτηση» και «μη καταβολή μισθού».

Πότε ξεκίνησε ο εφιάλτης

Η υπόθεση ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2017, όταν έφτασε στο Βέλγιο η γυναίκα από την Αιθιοπία, με τρίμηνη τουριστική βίζα.

Τον Μάιο του 2018 κατάφερε να διαφύγει από το σπίτι του ζεύγους, σύμφωνα με την εφημερίδα La Libre Belgique. Κατήγγειλε τα όσα βίωσε στην Pag-Asa, μια βελγική ένωση που στηρίζει τα θύματα εμπορίας ανθρώπων και τη βοήθησε να καταθέσει μήνυση εναντίον των εργοδοτών της.

Της στερούσαν τροφή και ρούχα…

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι η νεαρή γυναίκα, που εργαζόταν για το ζεύγος όταν ακόμη βρισκόταν στο Κουβέιτ, εξαπατήθηκε και τους ακολούθησε στο Βέλγιο. Πίστευε ότι θα τους βοηθούσε να μετακομίσουν και θα επέστρεφε γρήγορα στο Κουβέιτ, όμως βρέθηκε κρατούμενη. Της επέτρεπαν να τρώει μόνο τα αποφάγια του ζεύγους και των τριών παιδιών του, δεν της έδιναν ρούχα, ούτε είχε ιατρική περίθαλψη.

Το δικαστήριο έκρινε ότι της συμπεριφέρονταν «σαν σκλάβα».

Σύμφωνα με τη Σάρα Ντε Οβρ, τη διευθύντρια της Pag-Asa, τέτοιες υποθέσεις σπανίως οδηγούνται στα δικαστήρια. «Τα θύματα, συνήθως γυναίκες, φοβούνται και δεν γνωρίζουν ούτε τη γλώσσα (της χώρας όπου ζουν), ούτε τα δικαιώματά τους», εξήγησε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα