ΑΘΗΝΑ
02:15
|
05.05.2024
Την Τρίτη, οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Κούβας υπέγραψαν έξι συμφωνίες αμοιβαίας συνεργασίας, ενισχύοντας τις σχέσεις τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κούβα και η Γαλλία υπέγραψαν έξι συμφωνίες συνεργασίας στο τέλος της Διμερούς Οικονομικής και Εμπορικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Της συνάντησης προήδρευσαν ο Ροντρίγο Μαλμιέρκα, υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Επενδύσεων της Κούβας, και ο Φρανκ Ριεστέρ, εκπρόσωπος του Υπουργού Εξωτερικού Εμπορίου και Οικονομικής Ελκυστικότητας της γαλλικής κυβέρνησης.

Στις εργασίες της Επιτροπής παρουσιάστηκε, μεταξύ άλλων, η έγκριση των χρηματοδοτήσεων από το Ταμείο Αντιστάθμισης για τους τομείς της γεωργίας και των υδραυλικών πόρων της Κούβας.

Επιπλέον, η κουβανική κυβέρνηση υπέγραψε επίσης δύο ακόμη συμφωνίες για την υγειονομική περίθαλψη Γάλλων πολιτών στην Κούβα και ορισμένες άλλες συμφωνίες με τη Γαλλική Υπηρεσία Ανάπτυξης (AFD) στον αγροτικό τομέα.

Τα συγκεκριμένα οικονομικά εργαλεία θα ενισχύσουν τις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και τη θέση της Γαλλίας μεταξύ των εταίρων της Κούβας, θέτοντας έναν πρώτο φραγμό στις επιπτώσεις και την εντατικοποίηση του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Κούβα.

Παράλληλα, πριν από την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής, οι Μαλμιέρκα και Ριεστέρ συζήτησαν την πρόοδο των σχέσεων των δύο χωρών και τα σχέδια εργασίας για την ατζέντα του 2022.

ΠΗΓΗ: Telesur.net

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα