ΑΘΗΝΑ
01:58
|
25.04.2024
Πόσοι από τους 130 ανθρώπους που χάσαμε χθες θα είχαν σωθεί αν δεν επέμενε ο κ. Μητσοτάκης στις τραγικές πολιτικές του αποφάσεις;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα για τη θνητότητα εκτός ΜΕΘ αναφέρεται με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, καταγγέλλοντας ως «έγκλημα» μετά και από τα νέα δεδομένα τις απόψεις που έχει εκφράσει ο πρωθυπουργός για την διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ.

«Νέο μαύρο ρεκόρ κατέγραψαν χθες οι θάνατοι από κορωνοϊό στη χώρα μας με 130 πολίτες να χάνουν τη ζωή τους από τον φονικό ιό. Την ίδια στιγμή άρθρο των κ. κ. Τσιόδρα και Λύτρα εκθέτει την Κυβέρνηση και την αντιεπιστημονική “λογική” του Πρωθυπουργού για τη διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ. Σύμφωνα με το επιστημονικό αυτό άρθρο με περισσότερους από 400 διασωληνωμένους στο ΕΣΥ χάνουμε ασθενείς που αναμένεται να ζούσαν αν νοσηλεύονταν υπό άλλες συνθήκες. Από τους 3988 θανάτους διασωληνωμένων που αναλύθηκαν, 1535 αποδίδονται αθροιστικά σε 3 παράγοντες, δηλαδή εκτιμάται ότι τόσοι θα γλίτωναν αν όλοι νοσηλεύονταν με χαμηλό φόρτο στο ΕΣΥ, σε νοσοκομεία της Αττικής και εντός ΜΕΘ, καθώς νοσηλεία εκτός ΜΕΘ σχετιζόταν με 87% αυξημένη θνησιμότητα» λέει ο κ. Κριθαρίδης.

«Μετά από αυτά λοιπόν, που δεν τα λέει το ΜέΡΑ25 αλλά οι επιστήμονες τους οποίους έχει εμπιστευτεί ο Πρωθυπουργός, οι απόψεις που ο ίδιος εξέφρασε για την διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ συνιστούν έγκλημα. Έγκλημα είναι και η μη ενίσχυση του ΕΣΥ όπως αποδεικνύεται και από το επιστημονικό αυτό πόνημα, με ανθρώπους να χάνονται καθημερινά ενώ θα μπορούσαν να έχουν σωθεί. Πόσοι από τους 130 ανθρώπους που χάσαμε χθες θα είχαν σωθεί αν δεν επέμενε ο κ. Μητσοτάκης στις τραγικές πολιτικές του αποφάσεις να μην ενισχύσει το ΕΣΥ και να μην γίνονται τεστ;» καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα