ΑΘΗΝΑ
11:51
|
02.05.2024
«Η Επανάσταση του 1821 - Εθνική Πινακοθήκη» ολοκληρώνει την επετειακή έκδοση ελληνικών γραμματοσήμων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το εκδοτικό πρόγραμμα των ελληνικών γραμματοσήμων του 2021 ολοκληρώνεται αύριο, 16 Δεκεμβρίου, με την κυκλοφορία της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων με θέμα: «Η Επανάσταση του 1821 – Εθνική Πινακοθήκη» στα οποία συμπεριλαμβάνονται πέντε εμβληματικά έργα από τη Συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλέξανδρου Σούτσου.

Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνονται οι εκδόσεις γραμματοσήμων που αφιέρωσαν τα ΕΛΤΑ στον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Για τις απεικονίσεις των τεσσάρων γραμματοσήμων και του φεγιέ της Σειράς επιλέχθηκαν εξαιρετικές ελαιογραφίες των σπουδαίων ζωγράφων Θεόδωρου Βρυζάκη και Γεωργίου Μαργαρίτη. Συγκεκριμένα, το γνωστό έργο του Θ.Βρυζάκη «Η Ελλάς ευγνωμονούσα» δημιουργεί το φεγιέ της Σειράς,

Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων κυκλοφορεί ανήμερα της 25ης Μαρτίου

Γραμματόσημα έγιναν και τα έργα του Βρυζάκη: «Δύο πολεμιστές», «Το στρατόπεδο του Καραϊσκάκη» και «Πολεμική σκηνή» καθώς και το έργο του Γ.Μαργαρίτη «Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης ορμά έφιππος προς την Ακρόπολη».

Επίσης, τα έργα του Θ.Βρυζάκη «Η Εξοδος του Μεσολογγίου» και «Η υποδοχή του Λόρδου Βύρωνα στο Μεσολόγγι» εικονίζονται στον Φάκελο Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας και στην αφίσα της Σειράς.

Η Σειρά περιλαμβάνει, επίσης, Φακέλους Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας, Φακέλους Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας-Φεγιέ και Αριθμημένα Λευκώματα. Ολα τα έργα ανήκουν στις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλέξανδρου Σούτσου ενώ οι απαραίτητες προσαρμογές έγιναν από τη Μαρίνα Λασιθιωτάκη.

Το αριθμημένο Λεύκωμα που κυκλοφορεί παράλληλα με τη Σειρά Γραμματοσήμων – Φεγιέ διατίθεται προς 26 ευρώ.

Η επίσημη παρουσίαση έγινε πριν λίγες μέρες στο Ζάππειο, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Φιλοτελικής Εκθεσης NOTOS2021, παρουσία της κυρίας Βασιλικής Βρυζάκη, απόγονο του μεγάλου Ελληνα ζωγράφου, η οποία ευχαρίστησε τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Η Επανάσταση του 1821-Εθνική Πινακοθήκη» – Εμβληματικά έργα σε γραμματόσημα  | Cityportal.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έρευνα κατά του IDF για δολοφονίες παιδιών στη Δυτική Όχθη

Φονικές καταιγίδες στη νότια Βραζιλία, 10 επιβεβαιωμένοι νεκροί

Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα