ΑΘΗΝΑ
13:55
|
06.05.2024
Η Νότια Κορέα κατέγραψε χθες την υψηλότερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού από την έναρξη της πανδημίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Νότια Κορέα κατέγραψε χθες την υψηλότερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού από την έναρξη της πανδημίας. Η κυβέρνηση της χώρας σχεδιάζει να επιβάλλει αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα έτσι ώστε να μειωθεί η καμπύλη της μετάδοσης, μέσω του νέου προγράμματος «ζώντας με τον covid».

Η Κορεατική Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (KDCA) ανέφερε σήμερα το ρεκόρ των 7.850 νέων κρουσμάτων, εκ των οποίων σχεδόν όλα αφορούν μολύνσεις που προήλθαν από επαφές στο εσωτερικό της χώρας. Ο αριθμός των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση έφτασε επίσης στον αριθμό ρεκόρ των 964, ενώ ο ημερήσιος απολογισμός των θανάτων έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 94. Επιπλέον, ο αριθμός νέων κρουσμάτων στην πρωτεύουσα Σεούλ ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 3000.

Παρόλο που η Νότια Κορέα κατάφερε το προηγούμενο διάστημα να διατηρήσει ένα σχετικά χαμηλό επίπεδο εξάπλωσης του Covid σε σύγκριση με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ο αριθμός των πρόσφατα καταγεγραμμένων καθημερινών μολύνσεων στη χώρα παρέμεινε τετραψήφιος από τις αρχές Ιουλίου και ξεπέρασε τις 7.000 την περασμένη εβδομάδα.

Η αύξηση συνέβη μετά την σχετική χαλάρωση των μέσω αποστασιοποίησης αυτόν τον μήνα ως μέρος της νέας στρατηγικής της κυβέρνησης «ζώντας με τον Covid». Η απόφαση για χαλάρωση ορισμένων περιορισμών ελήφθη αφού το ποσοστό πλήρους εμβολιασμού του πληθυσμού της χώρας έφτασε στο 80%.

Τώρα η κυβέρνηση εξετάζει νέους περιορισμούς στις ιδιωτικές συγκεντρώσεις και το ωράριο λειτουργίας. «Η κυβέρνηση εξετάζει την τρέχουσα κατάσταση της καραντίνας πολύ σοβαρά και σκοπεύει να εφαρμόσει ισχυρότερα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης», δήλωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κιμ Μπου-Κιούμ.

Η Νότια Κορέα έχει αναφέρει 536.495 κρούσματα και 4.456 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας πέρυσι, σύμφωνα με το KDCA.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ε.Ε. τερματίζει τη διαδικασία κράτους δικαίου κατά της Πολωνίας

Ελληνική Λύση: Να ακυρωθεί η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Δέκα χρόνια από τη σφαγή της Οδησσού: Όταν ο φασισμός επιβλήθηκε με αίμα και ατσάλι

Ρωσία: Διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων με εξάσκηση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα