ΑΘΗΝΑ
12:28
|
25.04.2024
Ο υπουργός Ναυτιλίας παρουσίασε μία ωραιοποιημένη εικόνα της ελληνικής ναυτιλίας προσπαθώντας να προσελκύσει νέους εργαζόμενους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία «τεράστια δυνατότητα» να ενταχθούν στο ναυτικό επάγγελμα νέοι ώστε να αντιμετωπιστεί το υψηλό επίπεδο της νεανικής ανεργίας διέκρινε απόψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στην Έβδομη ετήσια οικονομική διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΝΕ.Ε) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Τόνισε ότι η ποντοπόρος ναυτιλία μπορεί να καταγράφει θετικές επιδόσεις το τελευταίο διάστημα, σε αντίθεση με την ακτοπλοΐα, που τα δύο τελευταία χρόνια καταγράφει μόνο ζημιές που ξεπερνούν τα 150 εκατ. ευρώ. Είπε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας τα τελευταία δύο χρόνια, έχει λάβει σημαντικές πρωτοβουλίες σε επίπεδο προσέγγισης πλοίων στην ελληνική σημαία, αλλά και σημαντικές παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με την ψηφιοποίηση της ναυτιλίας, ενώ παρακολουθεί τις εξελίξεις σε επίπεδο διεθνούς ναυτιλιακού οργανισμού (ΙΜΟ) αλλά και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πλακιωτάκης τόνισε πως η Ελλάδα παραμένει πρώτη παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη και κάλεσε τους νέους και τις νέες να προσανατολιστούν προς τα ναυτικά επαγγέλματα υποστηρίζοντας πως οι συνθήκες εργασίας έχουν βελτιωθεί σε σχέση με το παρελθόν.

Διαβεβαίωσε πως προχωρά η μεταρρύθμιση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης και πως εντός του 2022 θα κατατεθεί νέο σχετικό νομοσχέδιο.

Αναφορικά με τα λιμάνια, ο Πλακιωτάκης είπε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η παραχώρηση, μέσω διεθνών διαγωνισμών, τεσσάρων περιφερειακών λιμένων – της Αλεξανδρούπολης της Καβάλας, της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου. Τόνισε ότι είναι ένα σχέδιο που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και το ΤΑΙΠΕΔ και υπάρχει πολύ μεγάλη συμμετοχή από υποψήφιους επενδυτές, εγχώριους και μη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Προκλητικό να μας κουνάει το δάκτυλο για σχέσεις με την Ακροδεξιά

Σλοβάκος ευρωβουλευτής απελευθέρωσε περιστέρι στην Ευρωβουλή

Φλωρίδης για Ρέντη: Τα πράγματα θα πάνε τρένο

Αττικόν: Πέθανε ο 79χρονος πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα