ΑΘΗΝΑ
03:51
|
24.04.2024
Βολές εκατέρωθεν εκτόξευσαν Νίκος Παππάς και Κώστας Αχ. Καραμανλής με αφορμή τις ανακοινώσεις για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονη κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Νίκο Παππά και τον Κώστα Αχ. Καραμανλή μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών Πύργου.

Την αρχή έκανε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απάντησε στον ισχυρισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη για δήθεν «μπλοκάρισμα» του έργου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για το έργο που ο ίδιος ο πρωθυπουργός σταμάτησε το 2019 με στόχο να το δώσει σε συγκεκριμένο ανάδοχο, «βρίθουν ψεμάτων και… σπατάλης εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ».

Ο Νίκος Παππάς επισήμανε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συμφώνησε να δώσει το έργο με απευθείας ανάθεση στις μεγάλες κατασκευαστικές της Κορίνθου – Πατρών με «καπέλο» 114 εκατ. ευρώ, που θα πληρώνουν οι πολίτες μέσω διοδίων σε όλη την παραχώρηση, δίνοντας για τρία χρόνια το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου, ενώ το κόστος κατασκευής αυξήθηκε κατά 75 εκατ. ευρώ.

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι κυβέρνηση της ΝΔ παράδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ «βαλτωμένη» την Κορίνθου – Πατρών για πάνω από πέντε χρόνια, όχι μόνο δεν είχε εγκεκριμένη χρηματοδότηση για την Πατρών – Πύργου, αλλά δεν είχε καν καταθέσει προς έγκριση στην Ε.Ε. φάκελο μεγάλου έργου, διαψεύδοντας έτσι τον πρωθυπουργό που ισχυρίστηκε σήμερα ότι το έργο είχε δημοπρατηθεί το 2014 με εγκεκριμένη χρηματοδότηση.

Μάλιστα όπως κατήγγειλε ο Νίκος Παππάς, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά, ένα μήνα πριν τις εκλογές, προκήρυξε διαγωνισμό για το τμήμα Πατρών – Πύργου, χωρίς εγκεκριμένη χρηματοδότηση, περιέλαβε πλαστές ποσότητες υλικών και εργασιών και ελλιπέστατες μελέτες που είχαν εκπονηθεί από τους ίδιους εργολάβους της παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού με στόχο την προνομιακή συμμετοχή τους στη διαγωνιστική διαδικασία. «Τα ανωτέρω αποδείχθηκαν όταν με την επικαιροποίηση των μελετών προέκυψαν ενδεικτικά ότι οι ποσότητες των αδρανών υλικών ήταν κατά δύο φορές μεγαλύτερες από αυτές που περιγραφόταν στον διαγωνισμό της Ν.Δ., σημειώνει ο βουλευτής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τέλος, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταθέσει «όλη την εν κρυπτώ αλληλογραφία και τα έγγραφα μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και της Ε.Ε., που εδώ και δύο χρόνια ζητάμε στη Βουλή, αλλά η κυβέρνηση δεν καταθέτει, απαξιώνοντας το κοινοβούλιο και τη δημοκρατία».

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής εξαπέλυσε επίθεση στον Νίκο Παππά, κατηγορώντας τον για πολιτικό θράσος. «Το πολιτικό θράσος και η αμετροέπεια του κ. Παππά ξεπέρασε κάθε όριο.

Ο Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση Καλογρίτσα κουνάει το δάκτυλο στη Κυβέρνηση της ΝΔ.»

Ας προσέξει ο κ. Παππάς. Όπως πάει θα περάσει πιο πολλές ώρες στα έδρανα των Δικαστηρίων παρά σ’ αυτά της Βουλής.

Η αλήθεια και τα έργα μιλάνε όμως από μόνα τους. Ένα έργο – εκκρεμότητα του παρελθόντος βρήκε λύση και δρομολογήθηκε.

Αυτό είναι το ζητούμενο. ΟΧΙ τα υπαρξιακά του ΣΥΡΙΖΑ», έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook.

«Η ώρα της λογοδοσίας για τις απευθείας αναθέσεις και τη σπατάλη του δημοσίου χρήματος έρχεται», απάντησε σε νέα δήλωσή του ο Νίκος Παππάς, απαντώντας στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

«Για την απευθείας ανάθεση και το “καπέλο” εκατομμυρίων ευρώ στην Πατρών-Πύργου, τις απανωτές αποζημιώσεις στον ανάδοχο στο μετρό Θεσσαλονίκης, το πάρτι με τα λεωφορεία-‘σαπάκια’, τα γάντια από το επιπλάδικο στις Σέρρες, κ.ά.», είπε στη συνέχεια ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε: ««Θυμηθήκατε τη συντριβή της Ν.Δ. στην προανακριτική. Μας θυμίσατε τι ειπώθηκε για τις συνεργασίες των κυρίων Θεοδωρικάκου και Μητσοτάκη. Και δείξατε το πραγματικό σας ήθος και ύφος».

Ο κ. Παππάς, τέλος, ανέφερε ότι «η πολιτική αλητεία, τα ψευδή και η ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχουν όριο. Και δεν θα έχουν όσο η πραγματικότητα και οι επιστήμονες ξεμπροστιάζουν Μητσοτάκη, Μαξίμου και υπουργούς».

ΠΗΓΗ: AME-MΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα