ΑΘΗΝΑ
20:28
|
26.04.2024
Την απόλυση μητέρας τριών παιδιών, από ενώ βρισκόταν ακόμα σε άδεια λοχείας καταγγέλλει Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων στις Ασφαλιστικές Εταιρείες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόλυση μητέρας τριών παιδιών, από την «ΗΛΙΟΣ Μεσίτες Ασφαλίσεων/NGU Insurance Agents» ενώ βρισκόταν ακόμα σε άδεια λοχείας καταγγέλλει Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων στις Ασφαλιστικές Εταιρείες

Όπως αναφέρει, η εταιρεία πρόσφατα μετακίνησε το σύνολο του προσωπικού του μεσιτικού στο ασφαλιστικό πρακτορείο, και ανακοίνωσε στην εργαζόμενη, έναν μόλις μήνα μετά τη γέννα, πως η «ΗΛΙΟΣ», στην οποία είχε αφήσει μόνο την ίδια σαν προσωπικό, κλείνει κι ως εκ τούτου απολύεται.

«Οι εκπρόσωποι της επιχείρησης είχαν μάλιστα το θράσος, εμφανιζόμενοι στην Επιθεώρηση Εργασίας όπου προσέφυγε η συνάδελφος, να ισχυριστούν ότι οι δύο επιχειρήσεις δεν έχουν μεταξύ τους καμία σχέση και συνέχεια! Αυτό, όταν δηλώνουν την ίδια έδρα, το ίδιο τηλέφωνο, ενώ ακόμη και στις αναρτημένες ιστοσελίδες τους αποτυπώνεται πως έχουν το ίδιο προσωπικό!» αναφέρουν στην καταγγελία τους οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του χώρου.

«Η συγκεκριμένη περίπτωση έρχεται να φανερώσει ανάγλυφα πως ο νόμος-έκτρωμα Χατζηδάκη και όλο το προϋπάρχον αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο όχι απλά δεν στοχεύουν να παράσχουν «δίχτυ προστασίας» στις εργαζόμενες και στους εργαζόμενους απέναντι σε τέτοιες απαράδεκτες απολύσεις, αλλά έρχονται να διευκολύνουν και να αποθρασύνουν τελείως την εργοδοσία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα