ΑΘΗΝΑ
21:19
|
26.04.2024
Η 57χρονη Τρέισι Σκόουλς δεν «χωράει» στα πλάνα επανασχεδιασμού του στόλου των αστικών λεωφορείων της εταιρείας Go North West.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οδηγός αστικών στο Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται ένα βήμα πριν από την απόλυση διότι το ύψος της δεν ταιριάζει στο πλάνο επανασχεδιασμού του στόλου των λεωφορείων της εταιρείας Go North West. Σύμφωνα με την εταιρεία το ύψος της εργαζόμενης (1 μέτρο και 52 εκατοστά) δεν είναι πλέον ασφαλές για την οδήγηση των νέων λεωφορείων της.

Η Τρέισι Σκόουλς, 57 ετών, εργάζεται ως οδηγός στην εταιρεία αστικών λεωφορείων του Μάντσεστερ για 34 χρόνια. Σήμερα θεωρείται ακατάλληλη εξαιτίας των πρόσφατων αλλαγών στη θέση των πλαϊνών καθρεφτών των αστικών λεωφορείων. Με την αλλαγή η 57χρονη δεν ελέγχει τα γνωστά ως «τυφλά σημεία» κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Η εταιρεία διεμήνυσε στην 57χρονη τις εξής δύο επιλογές: είτε θα δουλεύει λιγότερες ώρες είτε θα απολυθεί.

«Λυπούμαστε πολύ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία Go North West, αλλά όλες οι προτάσεις μας για να μην απολυθεί η κ. Σκόουλς απορρίφθηκαν. Η Τρέισι Σκόουλς ήταν η πρώτη γυναίκα οδηγός αστικών λεωφορείων το 1987 στο Μάντσεστερ.

«Είναι ολοφάνερο ότι η αφοσίωση δεν μετράει πια καθόλου. Δεν μπορώ να αντέξω οικονομικά μια μείωση στον μισθό μου. Με τιμωρούν χωρίς να φταίω», δήλωσε στο πρόγραμμα του BBC, North West Tonight. Η κ. Σκόουλς είναι χήρα και συντηρεί τρία παιδιά. «Έχω μέρες να κοιμηθώ καθώς ανησυχώ για το μέλλον το δικό μου και της οικογένειάς μου», είπε.

Από την πλευρά της, η εταιρεία Go North West επισημαίνει ότι όλες οι αλλαγές στα λεωφορεία έχουν συζητηθεί και αποφασιστεί σε συμφωνία με τα συνδικάτα. Ωστόσο, το συνδικάτο Unite δήλωσε ότι η εταιρεία «επί της ουσίας κάνει ό,τι μπορεί για να βρεθεί η Τρέισι στην ανεργία». Χαρακτήρισε τις ενέργειες της «απάνθρωπες» και ζήτησε αποκατάσταση των ωρών εργασίας και του μισθού της 57χρονης οδηγού.

Σήμερα η Τρέισι Σκόουλς εργάζεται μόνο 12 ώρες την εβδομάδα και η τελευταία καταβολή του μισθού της έχει οριστεί για τις 5 Φεβρουαρίου του 2022.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα