ΑΘΗΝΑ
12:05
|
22.05.2024
Δεκάδες μαθητές επιστρέφουν εσπευσμένα από εκδρομές έχοντας κολλήσει covid-19 καταγγέλλει η ΟΛΜΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για επικίνδυνη αδιαφορία που θέτει σε κίνδυνο την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών κατηγορεί το Υπουργείο Παιδείας η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Ο συνδικαλιστικός φορέας των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας πως δεν πήρε κανένα μέτρο προφύλαξης της υγείας μαθητών και  εκπαιδευτικών από την πανδημία στις σχολικές εκδρομές.

Καταγράφει «νέα έκρηξη» των κρουσμάτων στη σχολική κοινότητα αναφέροντας ως χαρακτηριστικές τις περιπτώσεις σχολείων της Γλυφάδας και του Βύρωνα. Ενδεικτικά, αναφέρεται πως σχολείο της Γλυφάδας επέστρεψε  με 40 καταγεγραμμένα κρούσματα και ότι σχολείο του Βύρωνα αναγκάστηκε να επιστρέψει εκτάκτως την δεύτερη ημέρα της εκδρομής, αφού νόσησαν 30 από τους/τις 75 συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες.

Η ΟΛΜΕ χαρακτηρίζει «τεράστιες» τις ευθύνες του ΥΠΑΙΘ καλώντας το να αναλάβει τις ευθύνες του και να πάρει μέτρα για τον περιορισμό διασποράς του ιού σε όλες τις σχολικές διαδικασίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Εκδήλωση για την Παλαιστίνη με τη συμμετοχή διωκόμενου αγωνιστή

Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων: Κανένα έργο στην πλατεία Εξαρχείων

Τεχεράνη: Χιλιάδες Ιρανοί αποχαιρετούν τον Εμπραχίμ Ραϊσί

Στις κάλπες σήμερα οι φοιτητές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα