ΑΘΗΝΑ
06:53
|
24.04.2024
Η φράση του βουλευτή «δολοφονήσατε ανθρώπους» που απηύθυνε προς τους κυβερνητικούς βουλευτές προκάλεσε μομφή και αποπομπή από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε λίγο μετά τις 8.00 απόψε ο βουλευτής και πρώην υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουπλής, μετά τις ακρότητές του περί «δολοφονιών» στη Βουλή.

Μερικές ώρες νωρίτερα προηγήθηκε η μομφή του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα στον Κουρουμπλή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά για τη φράση «δολοφονήσατε ανθρώπους», που απηύθυνε προς τους κυβερνητικούς βουλευτές.

«Το να υπάρχει συνάδελφος που απευθυνόμενος στην πλειοψηφία, να μιλά ότι δολοφονήσατε χιλιάδες ανθρώπους, και ότι “επιμένω και δεν ανακαλώ”, είναι ό,τι χυδαιότερο, αποκρουστικότερο, και υπονομευτικό του κύρους του Κοινοβουλίου και μπορεί να λεχθεί εδώ μέσα», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε: «Στην πραγματικότητα, δεν πρέπει να διαγραφεί από τα πρακτικά, πρέπει να μείνει ως κάκιστο παράδειγμα μιας συμπεριφοράς που ομόφωνα καταδικάζουμε».

«Δεν μπορεί να πυροδοτούμε τον κοινωνικό αυτοματισμό μίσους κατά πολιτικών αντιπροσώπων. Απευθύνομαι στο σώμα και στιγματίζω τον κ. Κουρουμπλή με μομφή αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς για όσα αποκρουστικά ανέφερε», τόνισε ο κ. Τασούλας.

Νωρίτερα ο κ. Κουρουμπλής είπε: «Τον φίλο μου που χάθηκε, τη μητέρα, τον αδερφό ποιος θα τον φέρει πίσω; Ποιος θα τον απολογηθεί γι’ αυτό; Ντροπή! Αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους αυτό κάνατε! Και επιμένετε! Ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι αυτή είναι η παραγματικότητα. Δεν θα το ξεπεράσετε έτσι!» τόνισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφερόμενος στους θανάτους από την πανδημία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα