ΑΘΗΝΑ
06:05
|
18.05.2024
Την έγκριση της Κομισιόν για την επιτάχυνση της παράδοσης 35 εκ. εμβολίων κατά της Covid-19 εξασφάλισε η γερμανική κυβέρνηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν) για την επιτάχυνση της παράδοσης 35 εκατομμυρίων (εκ.) εμβολίων κατά της Covid-19 εξασφάλισε η γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να καλύψει το έλλειμμα που διαπιστώθηκε για το α’ τρίμηνο του επόμενου έτους.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα απόψε από κοινού με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», Λόταρ Βίλερ, ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ έκανε λόγο για «μια πρώτη επιτυχία» και πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τη Moderna για την άμεση προμήθεια 35 εκ. εμβολίων, κάτι που ενέκρινε και η Κομισιόν.

«Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια. Η πολύ επιτυχής εκστρατεία μας για τον ενισχυτικό εμβολιασμό δεν επιτρέπεται να ανακοπεί εξαιτίας έλλειψης εμβολίων», τόνισε ο κ. Λάουτερμπαχ και ανέφερε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με άλλες χώρες – μεταξύ των οποίων η Πορτογαλία, η Πολωνία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία – προκειμένου να εξασφαλίσει ακόμη περισσότερα εμβόλια.

Ο κ. Βίλερ από την πλευρά του μετέφερε ότι διαπιστώνεται ελαφρά κάμψη στην αύξηση των κρουσμάτων, ωστόσο στο ένα πέμπτο των περιφερειών της χώρας ο δείκτης των νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών είναι πάνω από 500, ενώ σε αυτές τις περιοχές πολλές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι σε οριακή κατάσταση.

Για την «Όμικρον» και τη νόσο που προκαλεί στα παιδιά, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Κολωνίας και μέλος της Επιτροπής Ειδικών της κυβέρνησης Γιεργκ Ντετς, ο οποίος συμμετείχε στην ίδια συνέντευξη Τύπου, τόνισε ότι οι αρχικές υποψίες για σοβαρή εξέλιξη της νόσου από την «Όμικρον» φαίνονται να μην επιβεβαιώνονται. 

Δέον να σημειωθεί πως μόλις δύο ημέρες πριν, την Τρίτη (14/12), ο Καρλ Λάουτερμπαχ είχε προειδοποιήσει πως η Γερμανία δεν έχει παραγγείλει αρκετά εμβόλια ούτε έχει αρκετά αποθέματα για να συνεχίσει την εκστρατεία εμβολιασμού της το πρώτο τρίμηνο του έτους

Πηγές: Deutche Welle, Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Θύμα της ιλαράς μικρό παιδί στον Καναδά

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα