ΑΘΗΝΑ
07:43
|
26.04.2024
Η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα δεν ήταν σε γνώση των συνεργατών του πρωθυπουργού δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα δεν ήταν σε γνώση των συνεργατών του πρωθυπουργού δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς σχετικά με τη μελέτη που έβαλε χθες φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και πυροδότησε σκληρή κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Η επιστημονική μελέτη δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, δεν είχε παραδοθεί ούτε στον πρωθυπουργό, ούτε σε κανένα συνεργάτη του πριν την επίσημη δημοσίευσή της. Η έρευνα επαναλαμβάνει γνωστές διαπιστώσεις για αυξημένη θνησιμότητα όταν το σύστημα δέχεται πίεση. Τα στοιχεία αυτά αξιολογούνται συνεχώς’».

«Ο Κ. Μητσοτάκης έχει μιλήσει για τη διαφορά στην ποιότητα υπηρεσιών υγείας ανά την Ελλάδα. Η κυβέρνηση τιμά την επιστήμη και το εχει αποδείξει σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, δεν την εργαλειοποιεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε πως η εν λόγω μελέτη επαναλαμβάνει γνωστές διαπιστώσεις για την αυξημένη θνητότητα εκτός ΜΕΘ, αλλά και αδυναμίες σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. Πρόσθεσε δε πως η διασωλήνωση ασθενών εκτός ΜΕΘ γίνεται από ανάγκη έως ότου εισέλθουν στις ΜΕΘ και προφανώς η διασωλήνωση εντός ΜΕΘ έχει καλύτερη αντιμετώπιση. «Ο κ. Τσίπρας σκόπιμα και με τρόπο χυδαίο ευτελίζει την επιστημονική έρευνα και επικεντρώνεται στις ΜΕΘ, όταν η κοινωνία γνωρίζει πόσες ΜΕΘ παρέδωσε ο κ. Τσίπρας και τι έχει πετύχει έκτοτε ο κ. Μητσοτάκης». «Χρειαζόμαστε ενότητα και προσήλωση στην αντιμετώπιση της πανδημίας, από αυτήν μας την κατεύθυνση δεν θα παρεκκλίνουμε παρά τις συκοφαντίες και την χυδαιότητες”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπο», τόνισε.

ΠΗΓΗ: AME-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα