ΑΘΗΝΑ
14:39
|
01.05.2024
H πριγκίπισσα δέχεται πυρά επειδή προσκάλεσε τουλάχιστον δώδεκα άτομα, ενώ οι απλοί πολίτες αναγκάζονται να ακολουθούν αυστηρά μέτρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η διάδοχος του ολλανδικού θρόνου φέρεται να διοργάνωσε ένα πάρτι για τα γενέθλιά της στους χώρους του παλατιού της οικογένειάς της, τη στιγμή που οι Ολλανδοί είναι υποχρεωμένοι να μην μαζεύονται περισσότερα από 4 άτομα σε φιλικές οικιακές συναντήσεις. Η συγκεκριμένη είδηση έβαλε σε μπελάδες τη βασιλική οικογένεια που έσπευσε να διαχειριστεί τη δημόσια κατακραυγή.

Η πριγκίπισσα Αμαλία δέχεται πυρά επειδή προσκάλεσε τουλάχιστον δώδεκα καλεσμένους στο πάρτι των 18ων γενεθλίων της, ενώ οι απλοί πολίτες αναγκάζονται να ακολουθούν την εφαρμογή αυστηρών μέτρων για τον Covid-19, που περιλαμβάνουν κοινωνική αποστασιοποίηση τουλάχιστον 1,5 μέτρου και απαγόρευση συγκεντρώσεων σε σπίτια που υπερβαίνουν τα 4 άτομα.

Το πάρτι γενεθλίων φέρεται να διοργανώθηκε «την τελευταία στιγμή», με την πριγκίπισσα και τους καλεσμένους της να απολαμβάνουν τις γιορτές στον κήπο του παλατιού όπου είχαν στηθεί δύο σκηνές. Η De Telegraaf ανέφερε, επικαλούμενη πηγές, ότι περίπου 100 καλεσμένοι πήγαν τελικά στο πάρτι. Το παλάτι, ωστόσο, είπε στην ολλανδική κυβέρνηση ότι εστάλησαν μόνο 21 προσκλήσεις και ότι από τους καλεσμένους δεν εμφανίστηκαν όλοι.

«Η υπόθεση ήταν ότι θα κρατούσαν τις αποδεκτές αποστάσεις ασφαλείας», είπε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε στους βουλευτές μέσω επιστολής του την Τετάρτη.

Ο Ρούτε σημείωσε ότι ο πατέρας της πριγκίπισσας Αμαλίας, ο βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος, εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό. Ο βασιλιάς φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό ότι «δεν ήταν και τόσο καλή ιδέα» να προχωρήσει σε μια τόσο ανοιχτή γιορτή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η βασιλική οικογένεια προκαλεί αντιπαραθέσεις και προβλήματα στην κυβέρνηση, αναφορικά με τα μέτρα για τον κορονοϊό. Τον περασμένο Οκτώβριο, ο βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος αναγκάστηκε να απολογηθεί για την «προδοσία της εμπιστοσύνης του λαού» αφού η βασιλική οικογένεια πήγε διακοπές στην Ελλάδα, ενώ οι πολίτες κλήθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους.

«Αν και το ταξίδι ήταν σύμφωνο με τους κανονισμούς, δεν ήταν πολύ συνετό να μην λάβουμε υπόψη τον αντίκτυπο των νέων περιορισμών στην κοινωνία μας», είχε δηλώσει τότε.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα