ΑΘΗΝΑ
12:57
|
11.05.2024
Δικαστής έδωσε στον δεξιό Τιέρι Μπόντετ διορία 48 ωρών για να σβήσει τις επίμαχες αναρτήσεις του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικαστήριο στην Ολλανδία έδωσε εντολή στον βουλευτή και επικεφαλής του δεξιού κόμματος «Φόρουμ για τη Δημοκρατία», Τιέρι Μπόντετ, να σβήσει από τις σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλες τις αναρτήσεις του, στις οποίες συνέκρινε τα περιοριστικά μέτρα κατά του νέου κορονοϊού με το Ολοκαύτωμα.

Στις επίμαχες αναρτήσεις στο Twitter ο Τιέρι Μπόντετ υποστηρίζει ότι οι αντιεμβολιαστές είναι οι «νέοι Εβραίοι» και ότι «αυτοί που αγνοούν και αποφεύγουν τους αποκλεισμούς είναι οι νέοι Ναζί». Τέσσερις επιζώντες του Ολοκαυτώματος, εβραϊκές ολλανδικές οργανώσεις και το ολλανδικό παρατηρητήριο αντισημιτισμού προσέφυγαν στη δικαιοσύνη σε βάρος του προέδρου του δεξιού «Φόρουμ για τη Δημοκρατία».

Το δικαστήριο έδωσε στον Μπόντετ διορία 48 ωρών για να σβήσει τις αναρτήσεις επιβάλλοντας επίσης πρόστιμο 25.000 ευρώ για κάθε ημέρα παραβίασης της δικαστικής εντολής. Ο δικαστής της έδρας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο Ολλανδός βουλευτής προέβη σε μια «αδικαιολόγητη και περιττή προσβολή της μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και των συγγενών τους». «Το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης δεν είναι απεριόριστο για έναν εκπρόσωπο των πολιτών», μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP επικαλούμενο τον δικαστή της υπόθεσης.

Ο 38χρονος Ολλανδός πολιτικός ανήρτησε επίσης μια φωτογραφία του στρατοπέδου συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ στη Γερμανία με το εξής σχόλιο: «Πώς είναι δυνατόν να μην βλέπετε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται;».

Ο δικηγόρος του Μποντέτ ισχυρίστηκε ότι ο εντολέας του δεν είχε πρόθεση να προσβάλλει τα θύματα του Ολοκαυτώματος αλλά να στείλει μια προειδοποίηση για το πού μπορεί να οδηγήσουν οι συνεχείς αποκλεισμοί των ανεμβολίαστων. Ο δεξιός πολιτικός χαρακτήρισε τη δικαστική εντολή μια «αδιανόητη και τρελή απόφαση» και τόνισε ότι θα ασκήσει έφεση.

Με πληροφορίες από www.ndtv.com, BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Βουτιά στο ποσοστό κατανάλωσης, χαμηλότερο επίπεδο για το εξάμηνο

Νέα Αριστέρα: Πρωθυπουργός της μαύρης εργασίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κρεγκ Φόστερ: Να αποκλείσει η FIFA το Ισραήλ λόγω Γάζας

Ρώσοι πεζοναύτες ετοιμάζονται να διασχίσουν τον Δνείπερο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα