ΑΘΗΝΑ
07:11
|
22.05.2024
Ο Περιφερειάρσχης Γ.Πατούλης διαβεβαίωσε πως το σχέδιο «θα έχει και συνέχεια και συνέπεια, με στενή συνεργασία και στήριξη της Περιφέρειας, από το Κεντρικό Κράτος».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αττικής παρουσίασε σήμερα ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης παρουσία υπουργών, δημάρχων, αντιπεριφερειαρχών, και εκπροσώπων εθελοντικών ομάδων και της επιστημονικής κοινότητας.

Στο σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης των πρόσφατα καμένων περιοχών, που διαμορφώθηκε σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ και το Κέντρο Beyond του Εθνικού Αστεροσκοπείου, καταγράφονται, οι κίνδυνοι, τα απαιτούμενα έργα, η κοστολόγηση, καθώς και οι τρόποι συμμετοχής και εκπαίδευσης των πολιτών σε θέματα Πολιτικής προστασίας.

Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι το σχέδιο της Περιφέρειας στηρίζεται «σε ισχυρές βάσεις και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό». Εγγυήθηκε ότι «θα έχει και συνέχεια και συνέπεια, με στενή συνεργασία και στήριξη της Περιφέρειας, από το Κεντρικό Κράτος». Εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει η στήριξη τόσο «λόγω της παρουσίας των υπουργών όσο και της προγενέστερης συνεργασίας στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων, από την οποία έχουμε όλοι μάθει πολλά».

«Master plan σημαίνει η αρχή του μαραθώνιου, το πρώτο χιλιόμετρο. Έχουμε ακόμη 41 χιλιόμετρα αλλά την ίδια στιγμή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης. Τόνισε ότι το Master Plan περιλαμβάνει το τρίπτυχο, Πρόληψη- Προετοιμασία/Ετοιμότητα- Ανθεκτικότητα και θα πρέπει με γνώμονα αυτές να υλοποιούνται όσες ενέργειες πραγματοποιηθούν από δω και πέρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Αναζητώντας Σωτήρα

Ο καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις

Απειλεί να μην υπογράψει τα μνημόνια των Πρεσπών ο Μητσοτάκης

Μεξικό: Θύματα θερμοπληξίας εκατοντάδες πίθηκοι στο Ταμπάσκο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα