ΑΘΗΝΑ
11:58
|
26.04.2024
Παρασύρθηκαν μέσα σε φουσκωτό κάστρο λόγω ισχυρού ανέμου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν και πέντε ακόμα τραυματίστηκαν σοβαρά στην Αυστραλία καθώς έπεσαν από ύψος δέκα μέτρων όταν ισχυρός άνεμος παρέσυρε πλαστικό φουσκωτό «κάστρο» στο οποίο έπαιζαν.

Το δυστύχημα έγινε σε δημοτικό σχολείο στην πολιτεία της Τασμανίας, κατά τη διάρκεια της γιορτής για τη λήξη των μαθημάτων.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, με την υποστήριξη ελικοπτέρων, έσπευσαν στον τόπο της τραγωδίας γύρω στις 10:00 (τοπική ώρα – στη 01:00 ώρα Ελλάδας) στο σχολείο Χίλκρεστ, στο Ντέβονπορτ.

Τα τραυματισμένα παιδιά, μαθητές της πέμπτης και έκτης τάξης, μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα στο νοσοκομείο με τέσσερα από αυτά να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Αυτά τα παιδιά έπρεπε να γιορτάσουν την τελευταία μέρα του δημοτικού σχολείου, αντίθετα όλοι θρηνούμε την απώλειά τους», δήλωσε ο αστυνομικός επίτροπος της Τασμανίας Ντάρεν Χάιν.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, χαρακτήρισε το δυστύχημα συγκλονιστικό και αδιανόητο. «Μια μέρα γιορτής με μικρά παιδιά και τις οικογένειές τους μετατράπηκε σε φριχτή τραγωδία που σου ραγίζει την καρδιά», δήλωσε.

Με πληροφορίες από Guardian, ABC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα