ΑΘΗΝΑ
07:03
|
19.04.2024
«Η υπόθεση δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε έννοια νόμου και δικαιοσύνης».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η υπόθεση δολοφονίας του Ζελιμκχάν Κχανγκοσβίλι, ενός Γεωργιανού υπηκόου Τσετσενικής εθνότητας, το 2019, στο Βερολίνο έχει πολιτικοποιηθεί, δήλωσε την Πέμπτη στο κανάλι Soloviev Live η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας την απόφαση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες.

«Το Βερολίνο ανακοίνωσε χθες ότι απελαύνει δύο Ρώσους διπλωμάτες λόγω δικαστικής απόφασης για την υπόθεση. Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, η υπόθεση έχει πολιτικοποιηθεί, για να το θέσω ήπια, και δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε έννοια νόμου και δικαιοσύνης. Νομίζω ότι αρκεί να ξαναδιαβάσει κανείς τη δήλωση του δικηγόρου τού καταδικασμένου Ρώσου υπηκόου για να καταλάβεις πολλά», επεσήμανε και δήλωσε πως η Μόσχα δεν θα αφήσει αυτή την κίνηση αναπάντητη.

Νωρίτερα, δικαστήριο του Βερολίνου επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης σε Ρώσο πολίτη που κατηγορείται για τη δολοφονία του Γεωργιανού υπηκόου Ζελιμχάν Χανγκοσβίλι στις 23 Αυγούστου 2019.

Το δικαστήριο δέχθηκε το επιχείρημα της εισαγγελίας ότι η δολοφονία είχε διαταχθεί από ρωσικές κρατικές υπηρεσίες. Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών δήλωσε μετά την ετυμηγορία ότι το Βερολίνο θεώρησε τη δολοφονία ως «παραβίαση του νόμου και της κυριαρχίας» και ανακοίνωσε την απέλαση δύο υπαλλήλων της ρωσικής πρεσβείας

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Η νέα περιφερειακή υπερδύναμη και η παλιά διεθνής τοιαύτη

Ρωσικά σχέδια για Νέα Τάξη Πραγμάτων βλέπει η Washington Post

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα