ΑΘΗΝΑ
10:20
|
03.05.2024
Τo FBI ερευνά τις απειλές για ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία, παρά τις πεποιθήσεις τοπικών αστυνομκών αρχών πως πρόκειται για φάρσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία απειλή για ένοπλες επιθέσεις εναντίον σχολείων στις ΗΠΑ η οποία αναρτήθηκε στο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης TikTok με αποτέλεσμα να γίνει ανάρπαστη και να προκαλέσει έντονη ανησυχία σε πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα, ερευνά εδώ και μερικές ώρες το FBI.

Τοπικές αστυνομικ΄΄ες αρχές ωστόσο υποβάθμισαν την αξιοπιστία αυτής της απειλής, που κυκλοφόρησε στο TikTok υπό τη μορφή βίντεο που ενθάρρυνε την πρόκληση «την πρόκληση ένοπλης επίθεσης» (“school shooting challenge”) με πυροβόλα όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς. Οι επιθέσεις αυτές υποτίθεται πως θα διαπραχθούν εντός τρέχοντος 24ώρου σε σχολεία των ΗΠΑ.

Φήμες μετά από αιματηρή επίθεση σε λύκειο του Μίσιγκαν

Αυτή η φήμη εμφανίστηκε δύο εβδομάδες μετά την άκρως πραγματική φονική επίθεση σε ένα λύκειο της Οξφόρδης, στην πολιτεία του Μίσιγκαν, όπου ένας έφηβος ηλικίας 15 ετών σκότωσε τέσσερις μαθητές και τραυμάτισε πολλούς άλλους με ημιαυτόματο πιστόλι, που του είχαν δώσει οι γονείς του.

«Μια πληροφορία κυκλοφορεί, σύμφωνα με την οποία η σημερινή είναι μια ημέρα επιθέσεων εναντίον σχολείων» προειδοποιούσαν σήμερα σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου οι υπεύθυνοι ενός σχολείου της πρωτεύουσας Ουάσινγκτον, προσθέτοντας πως «η διοίκηση και η τοπική αστυνομία είναι ενήμερες και παρακολουθούν από κοντά την κατάσταση».

Η σχολική περιφέρεια του Πένσμπουρι, στην Πενσιλβάνια, είπε στους γονείς ότι θα υπάρξει μια ενισχυμένη αστυνομική παρουσία περιμετρικά των κτιρίων της, ακόμα κι αν «δεν πιστεύει ότι αυτή η απειλή είναι αξιόπιστη».

Στο Γκιλρόι της Καλιφόρνιας, ο διευθυντής της σχολικής περιφέρειας ανακοίνωσε στο διαδίκτυο ότι τα μαθήματα στο Λύκειο του Γκιλρόι θα ακυρωθούν σήμερα λόγω απειλών βίας εναντίον του σχολείου «σε διάφορους λογαριασμούς στα social media».

Το TikTok διαβεβαίωσε πως διεξάγει έρευνα, κρατώντας αποστάσεις από τα βίντεο που εμφανίστηκαν στην πλατφόρμα του. Σε δελτίο Τύπου ανέφερε:

«Αντιμετωπίζουμε τις απειλές, ακόμα κι αν πρόκειται για φήμες, με τη μεγαλύτερη σοβαρότητα και γι αυτό εργαζόμαστε με τις αρχές για να εξετάσουμε τις προειδοποιήσεις σχετικά με ενδεχόμενες βίαιες ενέργειες σε σχολεία…Και ακόμα κι αν δεν βρήκαμε την απόδειξη ότι τέτοιες απειλές γεννήθηκαν ή διαδόθηκαν στο TikTok»

Το FBI ανέφερε πως λαμβάνει «όλες τις ενδεχόμενες απειλές σοβαρά» και πως συνεργάζεται με τους εταίρους του στην αστυνομία για να καθορίσει την αξιοπιστία της απειλής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ: Οι φοιτητές υπερασπίζονται το δικαίωμα των Παλαιστινίων για ζωή

Μάχη δίνει στη ΜΕΘ ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα