ΑΘΗΝΑ
11:07
|
04.05.2024
Για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού κατά τη διάρκεια των εορτών, η γαλλική κυβέρνηση απαγόρευσε τις συναυλίες και τα πυροτεχνήματα στους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι γαλλικές αρχές προέτρεψαν σήμερα (Παρασκευή, 17/12) τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν κατά του Covid-19 ενόψει των εορτών, καθώς οι μολύνσεις αυξάνονται και η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει ένα νέο lockdown.

«Το πέμπτο κύμα είναι εδώ και είναι εδώ σε πλήρη ισχύ», είπε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι η ταχέως διαδεδομένη παραλλαγή Όμικρον αναμένεται να κυριαρχήσει στη Γαλλία στις αρχές Ιανουαρίου.

Για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού κατά τη διάρκεια των εορτών, η γαλλική κυβέρνηση απαγόρευσε τις συναυλίες και τα πυροτεχνήματα στους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς και κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις και να περιοριστούν στα μέλη της οικογένειας για το τραπέζι των Χριστουγέννων. «Όσο λιγότεροι είστε, τόσο χαμηλότερος είναι ο κίνδυνος», είπε ο Καστέξ.

Επίσης η Γαλλία περιορίζει δραστικά τα ταξίδια στη χώρα από ταξιδιώτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι αρχές ανακοίνωσαν περιορισμούς στους λόγους ταξιδιού στη Γαλλία από τη Βρετανία, αρνητικό τεστ 24ωρων και υποχρεωτική 48ωρη καραντίνα κατά την άφιξη αρχής γενομένης από το Σάββατο.

Παράλληλα, μειώθηκε σε 4 μήνες από 5 το μεσοδιάστημα ανάμεσα στη δεύτερη και την τρίτη δόση του εμβολίου, είπε ο Καστέξ.

Πηγές: The New York Times

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρήτη: πρόστιμα και συλλήψεις κατά τη διάρκεια ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ.

Γερμανία: εντοπίστηκε τάφος μισθοφόρου που πολέμησε στην Ουκρανία

Ο Μπέρνι Σάντερς δηλώνει στήριξη στις φοιτητικές κινητοποιήσεις

Πρώτη αποστολή ναυσιπλοΐας μεγάλων αποστάσεων από το Ναυτικό του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα