ΑΘΗΝΑ
07:55
|
18.05.2024
«Η ανάπτυξη της βιοτεχνολογίας στην Κίνα ήταν πάντα προς όφελος της ευημερίας όλης της ανθρωπότητας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραβιάζουν κατάφωρα τους κανόνες ελεύθερου εμπορίου, απειλούν την ασφάλεια των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού και εμποδίζουν την ανάπτυξη της επιστήμης, δήλωσε στο TASS εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, σχολιάζοντας τις πρόσφατες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Πεκίνου.

«Η Κίνα αντιτίθεται πάντα στις κινήσεις των ΗΠΑ για την υπερβολική επέκταση της έννοιας της εθνικής ασφάλειας και την άσκηση αδικαιολόγητης καταστολής σε κινεζικές εταιρείες και ερευνητικά ιδρύματα», ανέφερε.

«Οι ΗΠΑ βρίσκουν προφάσεις προκειμένου να καταστείλουν και να περιορίσουν ορισμένες ξένες εταιρείες και ερευνητικά ιδρύματα εφαρμόζοντας μέτρα όπως ο έλεγχος των εξαγωγών», συνέχισε ο εκπρόσωπος της Κινεζικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον. «Παραβιάζουν κατάφωρα τους κανόνες του ελεύθερου εμπορίου, απειλούν σοβαρά την ασφάλεια των παγκόσμιων βιομηχανικών και εφοδιαστικών αλυσίδων, εμποδίζουν την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας και υπονομεύουν την ευημερία και τα συμφέροντα των ανθρώπων σε όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών».

«Η Κίνα αντιτίθεται στις κινήσεις των ΗΠΑ για την υπερβολική επέκταση της έννοιας της εθνικής ασφάλειας και την άσκηση αδικαιολόγητης καταστολής σε κινεζικές εταιρείες και ερευνητικά ιδρύματα», τόνισε ο εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον.

«Προτρέπουμε τις ΗΠΑ να σταματήσουν αμέσως την εσφαλμένη αυτή πρακτική τους. Η Κίνα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υποστηρίξει τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντα των κινεζικών επιχειρήσεων και ερευνητικών ιδρυμάτων», πρόσθεσε.

«Η ανάπτυξη της βιοτεχνολογίας στην Κίνα ήταν πάντα προς όφελος της ευημερίας όλης της ανθρωπότητας» κατέληξε ο Κινέζος διπλωμάτης.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε την Πέμπτη κυρώσεις σε οκτώ κινεζικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, ενώ το Υπουργείο Εμπορίου εισήγαγε περιορισμούς στις εξαγωγές σε περίπου 30 κινεζικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Ακαδημίας Στρατιωτικών Ιατρικών Επιστημών και των 11 ερευνητικών ιδρυμάτων της.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με κλείσιμο της πόρτας στην Ε.Ε. απειλεί τα Σκόπια ο Μητσοτάκης

Ο Σάντεθ θα καθυστερήσει την αναγνώριση της Παλαιστίνης

Στην Ελλάδα τη Δευτέρα 20/5 ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου

Όρμπαν: Μεταξύ ζωής και θανάτου ο Ρόμπερτ Φίτσο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα