ΑΘΗΝΑ
06:44
|
25.04.2024
Τα αναγκαία έγγραφα εισόδου ταξιδιωτών επιδεικνύονται από τους ταξιδιώτες στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για τους περιορισμούς σχετικά με την είσοδο των ταξιδιωτών στη χώρα. Σύμφωνα με αυτό όλοι οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη χώρα και ανεξαρτήτως εμβολιασμού ή νόσησης, οφείλουν να έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ 72 ωρών πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε έλεγχο rapid test 24 ωρών.

Τα αναγκαία έγγραφα εισόδου ταξιδιωτών επιδεικνύονται από τους ταξιδιώτες στο
προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο δύναται να επικουρείται για τον σκοπό αυτό και από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για έλεγχο εγκυρότητας και πληρότητας, κατόπιν συνδρομής που παρέχεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες, καθώς και οι εταιρείες οδικών και σιδηροδρομικών μεταφορών υποχρεούνται στον έλεγχο του ταξιδιώτη πριν από την επιβίβαση του, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι φέρει τα απαραίτητα έγγραφα και σε περίπτωση παραβίασης της υποχρέωσης αυτής φέρουν την υποχρέωση επαναπατρισμού του επιβάτη με ευθύνη και έξοδά τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα