ΑΘΗΝΑ
23:49
|
16.04.2024
Σε πλήρη εξέλιξη είναι από νωρίς διαδοχικές επιθέσεις επιθέσεις Εβραίων εποίκων σε Παλαιστίνιους μετά τη δολοφονία του έποικου Γεχούντα Ντίμεντμαν στη Ναμπλούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απότομη κλιμάκωση των επιθέσεων Εβραίων εποίκων σε Παλαιστίνιους  και των μεταξύ τους συγκρούσεων σημειώνεται σήμερα τόσο στην πολύπαθη συνοικία Σείχ Τζαράχ της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ που έχει μπει εδώ και πολλούς μήνες στο μάτι οργανωμένων συμφερόντων Εβραίων εποίκων όσο και στα περίχωρα της Ναμπλούς στη βόρεια Δυτική Όχθη μετά τη δολοφονία Εβραίου εποίκου το βράδυ της Πέμπτης κοντά σε εποικισμό της παλαιστινιακής πόλης Ναμπλούς.

Η φονική επίθεση αγνώστων ενόπλων σε βάρος του εποίκου Γεχούντα Ντίμεντμαν από το Σαβέι Σομρόν έγινε χτες κοντά στη Ναμπλούς της βόρειας Δυτικής Όχθης  ενώ οδηγούσε το ΙΧ αυτοκίνητό του. Από τα πυρά σκοτώθηκε ο Ντίντμενμαν και τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητό του.

Από κει και πέρα, και ιδιαίτερα μετά την κηδεία του Ντίμενταν σήμανε «συναγερμός» στους κόλπους των εβραϊκών εποικισμών της περιοχής καθώς έσπευσαν να ρίξουν την ευθύνη σε Παλαιστίνιους εξαπολύοντας μπαράζ επιθέσεων.

Family and friends attend the funeral of Yehuda Dimentman, in Jerusalem, on December 17, 2021. Dimentman was shot dead in a December 16 terror attack. (Noam Revkin Fenton/Flash90)

Ομάδες νεαρών εποίκων άρχισαν από νωρίς σήμερα το πρωί να επιτίθενται σε Παλαιστίνιους διαφόρων περιοχών με πέτρες και όπλα προκαλώντας ζημιές σε αυτοκίνητα και σπίτια καθώς και τον τραυματισμό αρκετών Παλαιστινίων, εκ των οποίων δύο χρειάστηκαν νοσηλεία σε νοσοκομεία της περιοχής.

Settlers assault Palestinians and their damage properties

Στο χωριό Καργιούτ που βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης Ναμπλούς ομάδα εποίκων εισέβαλε σε σπίτι Παλαιστινίου επιχειρώντας να τον απαγάγουν.

Τον τραυμάτισαν στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματος και έφυγαν αφού απωθήθηκαν από συγχωριανούς του θύματος που έσπευσαν να τον βοηθήσουν.

Εικόνα

Μέσα στον πανικό που δημιουργήθηκε πραγματοποιήθηκαν και έφοδοι στρατιωτών σε ορισμένα σπίτια παίρνοντας μαζί τους για «ανάκριση» ένα 12χρονο αγόρι.

Εικόνα

Επεισόδια σημειώθηκαν και στην Χεβρώνα της νότιας Δυτικ΄ής Όχθης, τη μοναδική πόλη των Παλαιστινίων όπου οι έποικοι έχουν στήσει εποικισμό στο κέντρο τής.

Το μεσημέρι, Ισραηλινοί στρατιώτες αύξησαν τις δυνάμεις τους στην περιοχή Μπαμ αλ Ζαουγίχ και μετά από λίγο άρχισαν να ρίχνουν βροχή δακρυγόνων προκαλώντας δυσφορία και έντονα αναπνευστικά προβλήματα στους Παλαιστίνιους κατοίκους της περιοχής που είχαν εγκλωβιστεί σε σπίτια και καταστήματα μην μπορώντας να πάρουν ανάσα.

Israeli settlers set up outpost near Hebron, a prelude to building an illegal settlement

Επιθέσεις κατοχικών δυνάμεων και στο Σέιχ Τζαράχ

Απρόκλητη επίθεση εξαπέλυσαν νωρίτερα Ισραηλινοί αστυνομικοί και σε Παλαιστίνιους της συνοικίας Σέιχ Τζαράχ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ μετά την μεσημεριανή προσευχή στο τέμενος Αλ Άκσα χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και σφαίρες καουτσούκ, χτυπώντας αδιάκριτα το πλήθος. Από το στόχαστρό τους δεν γλίτωσαν ούτε δημοσιογράφοι…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα