ΑΘΗΝΑ
12:06
|
25.04.2024
Εάν αγαπάτε την Αμερική, τότε αγαπάτε και τους εργαζόμενους αυτής της χώρας τόνισε ο Σάντερς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον απεργιακό αγώνα περίπου 1.400 εργαζομένων στην πολυεθνική βιομηχανία Kellogg’s αναφέρθηκε απόψε με ανάρτησή του στο Τουίτερ ο σοσιαλδημοκρράτης γερουσιαστής των Δημοκρατικών στο Βέρμοντ, Μπέρνι Σάντερς.

Οι εργάτες που απεργούν από τις αρχές Οκτωβρίου διεκδικώντας ουσιαστικές αυξήσεις και όχι φιλοδώρημα σε μισθούς, επιδόματα και καλύτερες ασφαλιστικές καλύψεις, δουλεύουν (από την έναρξη της πανδημίας την άνοιξη του 2020 ως σήμερα) δουλεύουν 10 και 12 ώρες κάθε μέρα, επτά μέρες τη βδομάδα για τουλάχιστον 100 συναπτές μέρες.

Οι εντατικές υπερωρίες επιβλήθηκαν σε μία προσπάθεια να ικανοποιήσουν τις μεγαλύτερες ανάγκες της εργοδοσίας για την αύξηση της παραγωγής.

Ωστόσο, οι εργάτες κατέφυγαν στον επ’ αόριστο απεργιακό αγώνα βλέποντας την εταιρία να θησαυρίζει από την εντατική εργασία και αυτοί να αμείβονται με ψίχουλα.

Michigan AFL-CIO ?? on Twitter: "?This Friday at 3 PM? @BernieSanders  will join @BCTGM Local 3G members on strike against Kellogg at a Solidarity  Rally in Battle Creek! Will you join us? #

Ο κόμπος έφθασε στο χτένι μετά την τελευταία πρόταση της διοίκησης της αμερικανικής πολιυεθνικής που έδινε αυξήσεις στους μισθούς μόλις 3% για πέντε χρόνια ενώ τα κέρδη της έχουν αυξηθεί σε διψήφια ποσοστά.

Το μήνυμα του Σάντερς

Μετά από όλα αυτά καταλαβαίνει κανείς γιατί ο Μπέρνι Σάντερς πήρε, δίχως δεύτερη σκέψη, το πλευρό των απεργών της Kellogg’s. Το μήνυμά του ήταν σύντομο και σαφές:

«Εάν αγαπάτε την Αμερική, τότε αγαπάτε και τους εργαζόμενους αυτής της χώρας. Και εάν αγαπάτε τους Αμερικανούς εργαζόμενους, τότε δεν τους απειλείται με μόνιμη αντικατάσταση, ούτε μεταφέρετε τις θέσεις εργασίας τους σε απελπισμένους ανθρώπους στο Μεξικό που αμείβονται με 90 λεπτά την ώρα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα