ΑΘΗΝΑ
20:33
|
26.04.2024
Ως υπόθεση εμπρησμού και απόπειρας ανθρωποκτονίας ερευνούν οι ιαπωνικές αρχές την πυρκαγιά σε κέντρο ψυχικής υγείας στην Οσάκα της Ιαπωνίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ως υπόθεση εμπρησμού και απόπειρας ανθρωποκτονίας ερευνούν οι ιαπωνικές αρχές την πυρκαγιά σε κέντρο ψυχικής υγείας στην Οσάκα της Ιαπωνίας όπου έχουν χάσει τη ζωή τους 24 άνθρωποι, ενώ ακόμη τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Να σημειωθεί ότι στο ίδιο κτίριο βρίσκονται επίσης ένα κέντρο γενικής ιατρικής, καταστήματα, επιχειρήσεις και γραφεία.

Οι αρχές αναζητούν έναν άνδρα ηλικίας 50-60 ετών που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες περιφερόταν στον τέταρτο όροφο του κτιρίου όπου λειτουργούσε η ψυχιατρική κλινική κρατώντας μια χάρτινη σακούλα που περιείχε εύφλεκτο υλικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι βρίσκεται μεταξύ των νεκρών είτε μεταξύ των νοσηλευομένων. Οι μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο άνδρας πέταξε το μπουκάλι με το υγρό σε μια σόμπα και η φωτιά άρχισε να απλώνεται ταχύτατα.

Αν και αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν 27 άτομα νεκρά, τελικά επισήμως ανακοινώθηκαν 24 θάνατοι. Σύμφωνα με έναν από τους γιατρούς που εξέτασαν τα θύματα, ο θάνατός τους προήλθε από την εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα και όχι από τα ελαφρά εγκαύματα που υπέστησαν, ωστόσο θα ακολουθήσουν νεκροψίες-νεκροτομές για να επιβεβαιωθούν αυτές οι εκτιμήσεις.

Να σημειωθεί ότι τις Παρασκευές στην κλινική, που είχε μεγάλη πελατεία, υπήρχε πάντα πολύς κόσμος που περίμενε να δει γιατρούς ή να συμμετάσχει στα προγράμματα ψυχικής υγείας που πραγματοποιούνταν εκεί. Οι αρχές εκτιμούν ότι ο κόσμος δεν πρόλαβε να φύγει γιατί ο καπνός από τη φωτιά γέμισε πολύ γρήγορα τον όροφο και τους προκάλεσε αναπνευστικά προβλήματα. 

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο έπειτα από έξι ώρες, ενώ στην κατάσβεσή της συμμετείχαν περισσότεροι από 70 πυροσβέστες, που προσπάθησαν να μην επεκταθεί περαιτέρω στο κτίριο.

Πηγές: CNN International, Wall Street Journal

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα