ΑΘΗΝΑ
13:02
|
03.05.2024
Οι νέοι περιορισμοί, που θα πρέπει να εγκριθούν από τη Βουλή, περιλαμβάνουν το κλείσιμο χώρων όπως θέατρα, κινηματογράφοι, γκαλερί, πάρκα αναψυχής και συνεδριακά κέντρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περιοριστικά μέτρα, τα οποία θα προστεθούν σε αυτά που ανακοινώθηκαν πριν από 10 ημέρες, θα προτείνει στο κοινοβούλιο η κυβέρνηση της Δανίας, προκειμένου να ανακοπεί η γρήγορη εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα, αλλά και λόγω της ανησυχίας που έχει προκαλέσει η παραλλαγή «Όμικρον». 

Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αναφερόμενη στην παραλλαγή Όμικρον δήλωσε ότι «σε χρόνο ρεκόρ, άλλαξαν και πάλι οι κανόνες του παιχνιδιού» και εξήγησε γιατί θα πρέπει να επιβληθεί το μίνι lockdown. 

«Δεν θα κλείσουμε όλη τη χώρα», διευκρίνισε, «όπως έγινε πέρυσι. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε ανοιχτό όσο γίνεται μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, αλλά πρέπει να περιορίσουμε την κινητικότητα και τις επαφές» και κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν την κινητικότητά τους σε όλη την περίοδο των χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Οι νέοι περιορισμοί, που θα πρέπει να εγκριθούν από τη Βουλή, περιλαμβάνουν το κλείσιμο χώρων όπως θέατρα, κινηματογράφοι, γκαλερί, πάρκα αναψυχής και συνεδριακά κέντρα.

Τα καταστήματα με επιφάνεια μικρότερη των 2.000 τ.μ. και τα εστιατόρια θα μειώσουν τον αριθμό των πελατών που θα εξυπηρετούν, ενώ οι κουζίνες των εστιατορίων θα κλείνουν στις 10 το βράδυ και θα κλείνουν στις 11, όπως και τα μπαρ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο σύνολο των κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά στη χώρα, το ένα πέμπτο οφείλονται στο νέο αυτό στέλεχος του Sars-Cov-2. Το τελευταίο 24ωρο είχε περισσότερες από 11.000 μολύνσεις, εκ των οποίων οι 2.500 οφείλονται στην «Ο». Την Πέμπτη (16/12) οι μολύνσεις ήταν 9.999.

Πηγές: Bloomberg 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Τζο Μπάιντεν: Ξενοφοβικές χώρες η Ινδία και η Ιαπωνία

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα