ΑΘΗΝΑ
19:50
|
27.04.2024
Συνεχίζεται η απόπειρα απαξίωσης της μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα, με τον υπουργό Επικρατείας να μιλάει για ζήτημα «ήσσονος σημασίας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, πήρε σήμερα (Παρασκευή, 17/12) τη σκυτάλη της επιχείρησης απαξίωσης της μελέτης Τσιόδρα – Λύτρα, εκ μέρους της κυβέρνησης, δηλώνοντας στη Βουλή ότι πρόκειται για ήσσονος σημασίας υπόθεση.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική παρατήρηση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής Νάντιας Γιαννακοπούλου, ο κ. Σκέρτσος είπε ότι «έχει γίνει πολύ μεγάλος θόρυβος για μια μελέτη που δεν κομίζει κάτι καινούργιο, η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα για αυτά τα θέματα, έχει λάβει πρωτοβουλίες, έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει πολιτικές που ενισχύουν το σύστημα Υγείας και προσπαθούν να θεραπεύσουν ακριβώς αυτά τα προβλήματα. Ποια προβλήματα εντοπίζει η μελέτη; Ότι όταν έχει μεγαλύτερο φόρτο το σύστημα Υγείας, τότε είναι δυσκολότερο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και δεύτερον ότι υπάρχουν ανισότητες σε περιφερειακό επίπεδο, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και τα δύο ζητήματα έχουν τεθεί στο υψηλότερο επίπεδο πολύ πριν την εκπόνηση της μελέτης, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Και έχουν απαντηθεί από το υπουργείο Υγείας (σ.τ.σ. ο κ. Σκέρτσος αναφέρθηκε σε υπουργείο Παιδείας)».

Αμέσως μετά ωστόσο υποστήριξε ότι στην κυβέρνηση δεν γνώριζαν την μελέτη και αφετέρου δήλωσε ότι η κυβέρνηση μελετά όλες τις σχετικές μελέτες.

«Το αν γνωρίζαμε ή όχι την μελέτη είναι αδιάφορο. Δεν την γνωρίζαμε … καθημερινά, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση λαμβάνει δεκάδες αντίστοιχες εισηγήσεις, στατιστικά στοιχεία, τα μελετάει όλα, τα αξιολογεί όλα. Μην προσπαθείτε να διογκώσετε ένα ζήτημα που είναι ήσσονος σημασίας», υποστήριξε ο κ. Σκέρτσος.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγο καιρό ο Άκης Σκέρτσος είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις όταν στο πλαίσιο ραδιοφωνικής του συνέντευξης χαρακτήρισε «πολυτέλεια» ΄ένα ενισχυμένο ΕΣΥ.

Πηγές: TVXS, Έθνος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα