ΑΘΗΝΑ
01:33
|
20.05.2024
«Η παλαιστινιακή υπόθεση «είναι ο δικός μας σκοπός, ο πόνος και τα βάσανά μας...»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Χριστιανοί δεν πρέπει να παραμείνουν σιωπηλοί σχετικά με τα εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής κατά των Παλαιστινίων, δήλωσε χθες, ο επικεφαλής της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ Αρχιεπίσκοπος Ατάλλα Χάνα, σύμφωνα με το Al-Quds Al-Arabi.

Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου έγιναν κατά τη διάρκεια συνάντησης με αντιπροσωπεία των Παλαιστινίων ορθόδοξων χριστιανών στο Ισραήλ, στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αντιπροσωπεία περιηγήθηκε στην Ιερουσαλήμ και τη Βηθλεέμ, ακούγοντας τον αρχιεπίσκοπο να μιλάει για τη σημασία των ιστορικών χριστιανικών χώρων στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

«Σταθήκαμε πάντα δίπλα στους καταπιεσμένους και κήρυκες της ειρήνης, της αγάπης, της αδελφοσύνης και της ανθρωπιάς. Απορρίπτουμε κάθε μορφή μίσους και ρατσισμού και παίρνουμε το μέρος του δικαίου, της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» ανέφερε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας επανέλαβε ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν υποστεί «καταπίεση και επανειλημμένες καταστροφές», τονίζοντας ότι έχουν δικαίωμα στην ελευθερία. «Ως εκ τούτου», προέτρεψε, «εμείς, ως χριστιανοί, δεν μπορούμε να μείνουμε ουδέτεροι, όπως κάποιοι θέλουν να είμαστε. Όταν βλέπουμε καταπιεσμένους ή διωκόμενους ανθρώπους, πρέπει να σταθούμε δίπλα τους».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν θυσιάσει τα πάντα για χάρη της ελευθερίας. «Εμείς, ως Παλαιστίνιοι Χριστιανοί, δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί απέναντι στην καταπίεση της ισραηλινής κατοχής», είπε. «Αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι των συστατικών στοιχείων αυτού του έθνους και της υπόθεσής του», συμπλήρωσε, επιβεβαιώνοντας ότι η παλαιστινιακή υπόθεση «είναι ο δικός μας σκοπός, ο πόνος και τα βάσανά μας…». «Το παλαιστινιακό όνειρο της ελευθερίας είναι και δικό μας όνειρο» υπογράμμισε.

Πηγή: Middle East Monitor

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Copernicus για την αναζήτηση του ελικοπτέρου

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα