ΑΘΗΝΑ
11:18
|
03.05.2024
Τα τρία κρούσματα που εντοπίστηκαν δεν φέρουν σοβαρά συμπτώματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι υγειονομικές αρχές της Αιγύπτου ανακοίνωσαν χθες ότι εντοπίστηκαν τα τρία πρώτα κρούσματα της παραλλαγής «Όμικρον» σε ταξιδιώτες πτήσης από Νότια Αφρική που έφτασε στο αεροδρόμιο του Καΐρου. Συνολικά 26 επιβάτες υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ που βγήκε θετικό σε covid-19.

«Δύο κρούσματα δεν έχουν εκδηλώσει κανένα σύμπτωμα μέχρι στιγμής, ενώ το τρίτο έχει παρουσιάσει ήπια συμπτώματα», αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Από την 1η Δεκεμβρίου, η Αίγυπτος έχει ενισχύσει τα υγειονομικά μέτρα και έχει θέσει σοβαρούς περιορισμούς που αφορούν κυρίως  αξιωματούχους και φοιτητές που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να εισέρχονται σε δημόσιες υπηρεσίες, επιχειρήσεις και κτήρια καθώς και στα πανεπιστήμια της χώρας χωρίς τεστ PCR.

Η Αίγυπτος, η οποία μετρά μέχρι σήμερα επίσημα 373.509 κρούσματα κορονοϊού, και 21.277 θανάτους, έχει επιταχύνει σημαντικά την εκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού με  ενίσχυση κινητών μονάδων και σταθμών εμβολιασμού σε σταθμούς του μετρό.

Περίπου 40 εκατομμύρια από τον πληθυσμό των 102 και πλέον εκατομμυρίων της Αιγύπτου έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, σύμφωνα με την κυβέρνηση, αλλά μόνο 14 εκατομμύρια από αυτούς έχουν κ΄άνει τη δεύτερη δόση.

Η χρήση μάσκας δεν είναι ένα μέτρο που λαμβάνεται σοβαρά  υπόψη στη χώρα, ειδικά στη πυκνοκατοικημένη πρωτεύουσας του Καΐρου των 20 εκατομμυρίων κατοίκων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλο-παλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα