ΑΘΗΝΑ
05:35
|
08.05.2024
Τμήματα υπερπλήρους φυλακής της Ταϊλάνδης πυρπολήθηκαν από κρατούμενους που εξεγέρθηκαν μετά την απόρριψη του αιτήματός τους για απομάκρυνση εκατοντάδων ατόμων που διαγνώστηκαν με κορονοϊό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις φλόγες παραδόθηκε τμήμα φυλακής της νότιας Ταϊλάνδης την Παρασκευή κατά τη διάρκεια πολυήμερης εξέγερσης των κρατουμένων οι οποίοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την διαχείριση των εκατοντάδων κρουσμάτων κορονοϊού που εντοπίστηκαν στη φυλακή. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, εκατοντάδες κρατούμενοι συμμετείχαν στην πυρπόληση της φυλακής, στην οποία διαβιούν περισσότερα από 2.000 άτομα,, με ορισμένους να τραυματίζονται από τις αστυνομικές δυνάμεις που επεχείρησαν να αποκαταστήσουν την τάξη. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το αρμόδιο τμήμα της χώρας στις υπερπλήρεις φυλακές της Ταϊλάνδης έχουν εντοπιστεί συνολικά περισσότερα από 87.000 κρούσματα, ενώ έχουν καταγραφεί 185 θάνατοι. Περίπου 300 κρατούμενοι βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19, ωστόσο η διοίκηση της φυλακής απέρριψε το αίτημα για απομάκρυνσή τους και ενέκρινε μόνο τη διακομιδή στο νοσοκομείο όσων βρίσκονταν σε σοβαρή κατάσταση, ενώ οι υπόλοιποι παρέμειναν στη φυλακή. Το βράδυ της Πέμπτης περίπου 400 κρατούμενοι εξεγέρθηκαν απαιτώντας τη απομάκρυνση των 300 κρατουμένων που έχουν προσβληθεί από τον ιό, με την αστυνομία να προχωρά σε 31 συλλήψεις, οι οποίες στη συνέχεια μετατράπηκαν σε μεταγωγές σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Κατά το δημοσίευμα του AFP, οι τρόφιμοι επεχείρησαν να βάλουν φωτιά στη φυλακή το απόγευμα της Πέμπτης, κάτι το οποίο επαναλήφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής με ορισμένους κρατούμενους να βάζουν  φωτιά στα κελιά τους, εν όψει επικείμενης επίσκεψης των αρχών το Σάββατο, προκειμένου  να επιθεωρήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν στη φυλακή κατά τη διαρκεια της εξέγερσης. 

«Δεν υπάρχουν θάνατοι, παρά μόνο μικροτραυματισμοί» ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος της εθνικής αστυνομίας της χώρας, αφότου τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι 14 κρατούμενοι τραυματίστηκαν με πλαστικές σφαίρες κατά την αστυνομική καταστολή της εξέγερσης. «Η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο από χθες το βράδυ και Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα επιθεωρήσουν οποιαδήποτε ζημιά προέκυψε» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο κυβερνητικός αξιωματούχος του Κράμπι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα