ΑΘΗΝΑ
17:44
|
19.04.2024
Προκλήθηκε, πιθανότατα, από συσσωρευμένο μεθάνιο στο αποχετευτικό δίκτυο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισχυρή έκρηξη σε αποχετευτικό δίκτυο στην πόλη Καράτσι του νότιου Πακιστάν προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 10 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 13, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Γιατρός στο Κέντρο Τραύματος της πόλης δήλωσε ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και αρκετοί έχουν διακομιστεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Τα περισσότερα από τα θύματα φέρονται να είναι πελάτες και προσωπικό που βρίσκονταν μέσα σε τράπεζα, η οποία χτίστηκε πάνω από ένα καλυμμένο κανάλι αποχέτευσης στην περιοχή Shershah και κατέρρευσε μετά την έκρηξη, ανέφερε η εφημερίδα Express Tribune .

Παράθυρα έσπασαν σε κοντινά κτίρια, ενώ σταθμευμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

«Η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η αιτία της έκρηξης και παρέχεται η απαραίτητη περίθαλψη στους τραυματίες», ανέφερε ο διοικητής του Καράτσι Μουρτάζα Γουαχάμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Geo TV , αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίζονται ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια του κτιρίου.

Σε πολλές περιπτώσεις κανάλια αποχέτευσης στο Καράτσι έχουν καλυφθεί, ως επί το πλείστον παράνομα, με την κατασκευή τσιμεντένιων κατασκευών πάνω από αυτά.

Με πληροφορίες από Al Jazeera, thehindu.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 για ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Τέμπη: Αίτημα στον ανακριτή για τους αγοραστές των 25 τόνων κατασχεμένου χημικού διαλύτη

Η Χάρις Αλεξίου σε εκστρατεία του Spotify στην Τάιμς Σκουέαρ της Ν.Υόρκης

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα