ΑΘΗΝΑ
15:31
|
19.04.2024
Με τις 157 ψήφους της κυβερνώσας παράταξης, Νέας Δημοκρατίας. Τον καταψήφισαν οι 142 βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εγκρίθηκε από την ολομέλεια της Βουλής, μετά από μια συζήτηση σε υψηλούς τόνους, ο κρατικός προϋπολογισμός για το έτος 2022.  Υπέρ ψήφησαν οι 157 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ο ανεξάρτητος πρώην «γαλάζιος» Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Τον καταψήφισαν οι 142 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Διαφοροποίηση είχαμε στον προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας που εκτός από τους βουλευτές της συμπολίτευσης υπερψηφίστηκε και από τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, της Ελληνικής Λύσης και από την ανεξάρτητη βουλευτή, Κωνσταντίνα Αδάμου.

Ευρύτερη πλειοψηφία καταγράφηκε και στα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με 263 «ναι» και «37» όχι» ενώ τα έξοδα της προεδρίας της κυβέρνησης υπερψηφίστηκαν με 160 ψήφους υπέρ έναντι 140 κατά.
Να σημειωθεί ότι η ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού είθισται να χαρακτηρίζεται ως παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς τη κυβέρνηση.
Κατά την πενθήμερη συζήτηση του, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας η Ολομέλεια συνεδρίασε 61 ώρες, ενώ πήραν το λόγο συνολικά 225 βουλευτές.

Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται ,  6 γενικοί και 12 ειδικοί  εισηγητές ,  έξι  κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι , 36 μέλη της κυβέρνησης και οι έξι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Συνελήφθη ο δράστης

Κόκκαλης: «Ποιος πήρε το λαθραίο ξυλόλιο που κατασχέθηκε λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη;»

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα