ΑΘΗΝΑ
14:00
|
28.04.2024
Εξήλθαν σώοι, αφού οι αισθητήρες εντόπισαν αύξηση στις εκπομπές μονοξειδίου του άνθρακα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Kαι οι 128 ανθρακωρύχοι που εργάζονταν εκεί βγήκαν ασφαλείς από ανθρακωρυχείο στη Σιβηρία, μετά την ενεργοποίηση αισθητήρων που ειδοποιούσαν για πυρκαγιά, όπως  ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης.

Η εταιρεία άνθρακα SUEK, ιδιοκτήτρια του ορυχείου Ρουμπάν στην περιοχή Κεμέροβο της Ρωσίας, από όπου βγ΄ήκαν σώοι οι ανθρακωρύχοι, ανακοίνωσε ότι η αύξηση στις εκπομπές μονοξειδίου του άνθρακα, προκλήθηκαν από τη θέρμανση γραμμής, που όμως δεν αναφλέχθηκε.

Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν νωρίτερα την Κυριακή ότι υπήρξε πυρκαγιά στο ορυχείο Ρουμπάν, αναφέροντας ότι εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν μεταξύ 128 και 139 ανθρακωρύχων υπογείως, και επιρρίπτοντας ευθύνες στη διοίκηση του ορυχείου και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο εισαγγελικές αρχές, ήδη ξεκίνησαν έλεγχοι για τους λόγους της ενεργοποίησης των αισθητήρων.

Υπενθυμίζεται ότι, λίγες εβδομάδες πριν, το Νοέμβριο, έκρηξη σε άλλο ορυχείο στην ίδια περιοχή, το ορυχείο Listvyazhnaya, κόστισε τη ζωή σε 51 ανθρώπους.

Ο συνιδιοκτήτης του ορυχείου Listvyazhnaya στο Κεμέροβο, συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε μέσα στον Δεκέμβριο τη διοίκηση για παραποίηση των δεδομένων περί των εκπομπών μεθανίου στο ορυχείο.

Να σημειωθεί ότ το 2007, στη περιοχή έλαβε χώρα το χειρότερο ατύχημα σε ορυχείο, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, όταν έκρηξη στο ορυχείο Ulyanovskaya στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους. Το 2010, οι εκρήξεις στο ορυχείο Raspadskaya της ίδιας περιοχής σκότωσαν περισσότερους από 90 ανθρώπους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Οι πληρωμές από από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 2 Μαΐου

Νέο βίντεο με ισραηλινούς ομήρους έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα