ΑΘΗΝΑ
08:46
|
21.09.2024
Διαφωνίες για τα μέτρα κατά της πανδημίας και τις αυξήσεις στη φορολογία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με επιστολή προς τον ΜπόριςΤζόνσον , που κυκλοφόρησε από την Νο. 10 της Ντάουνινγκ Στριτ το Σάββατο το βράδυ, ο Ντέιβιντ Φροστ, ο οποίος ήταν ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, αναφέρει ότι παραιτείται με άμεση ισχύ για να παραδώσει τη σκυτάλη σε άλλους ώστε να διαχειριστούν το μέλλον της σχέση της χώρας με την ΕΕ.

Ο υπουργός φέρεται να σχεδίαζε να παραιτηθεί τον Ιανουάριο, αλλά προχώρησε άμεσα στην απόφασή του μετά τη δημοσίευση της είδησης της παραίτησής του από την εφημερίδα  Mail on Sunday.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι ήταν η εισαγωγή των μέτρων του σχεδίου Β για τον κορονoϊό, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής των διαβατηρίων Covid, που ώθησε τον λόρδο Φροστ στην απόφασή του, παράλληλα με τις αντιρρήσεις του για την αύξηση των φόρων και την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για να επιτύχει την ουδετερότητα άνθρακα μέχρι το 2050.

Η αναπληρώτρια ηγέτης των Εργατικών Άντζελα Ρέινερ δήλωσε ότι η είδηση απεικονίζει «μια κυβέρνηση σε απόλυτο χάος τη στιγμή που η χώρα διανύει βδομάδες αβεβαιότητας». Όπως έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter «Ο Μπόρις Τζόνσον δεν είναι ικανός. Αξίζουμε κάτι καλύτερο από αυτό το καραγκιοζιλίκι».

Η εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Λέιλα Μοράν δήλωσε: «Αυτή η παραίτηση-σοκ είναι ένα σημάδι του χάους και της σύγχυσης στην καρδιά αυτής της συντηρητικής κυβέρνησης. Τα ποντίκια φεύγουν από το βυθιζόμενο πλοίο του Μπόρις Τζόνσον, καθώς αυτός παραπαίει από κρίση σε κρίση. Ακόμα και οι άλλοτε πιστοί υποστηρικτές του πρωθυπουργού τον εγκαταλείπουν τώρα, όπως και οι ισόβιοι ψηφοφόροι των Συντηρητικών μεταπηδούν μαζικά στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες. Την ώρα που χρειαζόμαστε μια ισχυρή ηγεσία για να μας βγάλει από την πανδημία, έχουμε αντ’ αυτού έναν αδύναμο πρωθυπουργό που έχει χάσει την υποστήριξη των συμμάχων του και την εμπιστοσύνη του βρετανικού λαού».

Η παραίτηση του Φροστ κλείνει μια πολύ δύσκολη εβδομάδα για τον Μπόρις Τζόνσον που αντιμετώπισε  μια εξέγερση στη Βουλή των Κοινοτήτων από τους δικούς του βουλευτές την Τετάρτη για την πολιτική του για το Brexit και την πανδημία, αλλά και μια σημαντική ήττα στις ενδιάμεσες εκλογές στο North Shropshire.

Με πληροφορίες από Guardian, Politico

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Οι εκρήξεις συσκευών στον Λίβανο και η εξαχρείωση του αμερικανικού δημόσιου λόγου

Ακρίτα: Παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα