ΑΘΗΝΑ
03:13
|
26.04.2024
Aύριο Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου ετοιμάζουν ακόμα μία, στο Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από την προβολή του Νοεμβρίου με αφορμή το COP26 στην Γλασκώβη, οι «Άγρυπνοι Πολίτες», αύριο Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου ετοιμάζουν ακόμα μία, στο Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος (Μοναστηρίου 140).

Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Breaking boundaries που με πρωταγωνιστές τον Sir David Attenborough και τον Καθηγητή Johan Rockström, μελετά επιστημονικά στοιχεία που ακράδαντα αποδεικνύουν την καταστροφική επιρροή της εντατικής βιομηχανοποιημένης ανθρώπινης δραστηριότητας στον Πλανήτη.

Πέρα από το γεγονός ότι η ανθρωπότητα πιέζει τα οικοσυστήματα «εκτός των ορίων τους», η ταινία υποστηρίζει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να μετακινηθούμε «εκτός των ορίων» της αντίληψής μας για το τι είναι εφικτό, τι είναι πρόοδος και τι μπορούμε να αλλάξουμε μέσω της καινοτομίας και της συνεργασίας.

Η παρουσίαση / συζήτηση θα είναι διαθέσιμη και διαδικτυακά με συμμετοχή από παρευρισκόμενες/ους στο χώρο και στη διαδικτυακή πλατφόρμα Jitsi.
Link Jitsi: https://meet.jit.si/BreakingBoundaries-AgrypnoiPolites

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση σχετικά με το ντοκιμαντέρ και την κλιματική κρίση μεταξύ των ατόμων με φυσική παρουσία και διαδικτυακά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Άγιο Στέφανο Μονεμβασιάς

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα