ΑΘΗΝΑ
04:06
|
27.04.2024
125 ημέρες σε απεργία πείνας, με αίτημα την άρση της διοικητικής του κράτησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να μεταφερθεί ο Χισχάμ Αμπού Χαουάς σε νοσοκομείο μετά τη σοβαρή επιδείνωση της υγείας του, ως αποτέλεσμα της απεργίας πείνας που κάνει εδώ και 125 ημέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Κοινωνίας Φυλακισμένων (SPP).

Το ισραηλινό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του και αποφάσισε ότι η διοίκηση των φυλακών Ράμλα στις οποίες κρατείται είναι αρμόδιες να αποφασίσουν αν ο θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο ή όχι.

Ο Παλαιστίνιος κρατούμενος, πατέρας πέντε παιδιών, συνελήφθη στις 27 Οκτωβρίου 2020 και κρατείτε με τρία διαδοχικά διατάγματα διοικητικής κράτησης, το καθένα για έξι μήνες.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, έχει περάσει οκτώ χρόνια σε ισραηλινές φυλακές «για αντίσταση στην κατοχή», συμπεριλαμβανομένων 52 μηνών διοικητικής κράτησης, χωρίς το ισραηλινό κράτος να του απαγγείλει κατηγορίες.

Η ισραηλινή πολιτική της διοικητικής κράτησης επιτρέπει τη σύλληψη Παλαιστινίων χωρίς κατηγορία ή δίκη για ανανεώσιμες περιόδους, που κυμαίνονται από τρεις έως έξι μήνες, με βάση μη δημοσιοποιημένα στοιχεία που δεν μπορεί να εξετάσει ούτε ο δικηγόρος του κρατούμενου.

Από τις αρχές του 2021, περισσότεροι από 60 κρατούμενοι έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για αυτό το είδος κράτησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα