ΑΘΗΝΑ
14:58
|
03.05.2024
Επισημαίνουν πως τα μέτρα υπονομεύουν το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού και τους βάζουν, ξανά, σε δυσχερή οικονομικά θέση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έντονη αντίδρασή του για την επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών για πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από πολλές χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Πρακτόρων  (ECTAA), εκφράζουν οι Έλληνες τουριστικοί πράκτορες και τα ταξιδιωτικά γραφεία στην Ελλάδα (ΗΑΤΤΑ).

Σε σημερινή κοινή τους ανακοίνωση επισημαίνουν πως οι αποφάσεις περιορισμού για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες «γκρέμισε τα σχέδια για αμέτρητες χιλιάδες πολιτών» που ήλπιζαν να περάσουν τα σύνορα για να δουν φίλους και συγγενείς κατά την εορταστική περίοδο. 

Τον΄΄ίζουν πως τα περιοριστικά μέτρα θέτουν σε οικονομικώς δυσμενή θέση για μία ακόμη φορά τους κλάδους εργαζομένων και εκτιμούν πως στην ουσία υπονομεύουν τις προσπάθειες που έχουν γίνει ως τώρα, συμπεριλαμβανομένου και του Ψηφιακού Πιστοποιητικού Covid-19 της ΕΕ αφού τα μέτρα αφορούν αδιακρίτως εμβολιασμένους και μη.

Προτρέπουν τέλος τις κυβερνήσεις να ακολουθήσουν τα συμπεράσματα του  Συμβουλίου της 16ης Δεκεμβρίου και να συνεχίσουν «τις συντονισμένες προσπάθειες για να ανταποκριθούν στις εξελίξεις που βασίζονται στα καλύτερα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Από δύο μηχανές παρασύρθηκε η ηλικιωμένη

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα