ΑΘΗΝΑ
11:38
|
07.05.2024
Προβάδισμα της Ν.Δ. με διαφορά 11,5 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και δυναμική τάση για το ΚΙΝ.ΑΛ. αποτυπώνει η δημοσκόπηση της Alco.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.) με διαφορά 11,5 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και δυναμική τάση για το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.), το οποίο και καταγράφει αύξηση τεσσάρων μονάδων, αποτυπώνει η δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου Open.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, πρώτο κόμμα είναι σταθερά η Ν.Δ. με ποσοστό 32,6%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 21,1% και υπολείπεται 11,5 ποσοστιαίες μονάδες. Τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη είναι το ΚΙΝ.ΑΛ. με 13,6%, από το 9,7% που βρισκόταν σε προηγούμενη δημοσκόπηση. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση με 3,6% και το ΜέΡΑ25 με 3,5%.

Στο ερώτημα ποιον εμπιστεύονται περισσότερο, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, οι ερωτηθέντες απαντούν τον πρωθυπουργό σε ποσοστό 38% και έπειται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με 23%.

Ως προς τον νέο ηγέτη του ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκο Ανδρουλάκη, ποσοστό 40% των ερωτηθέντων εκφράζει θετική άποψη, ενώ ποσοστό 56% θεωρεί επίσης πως το ποσοστό του κόμματος θα αυξηθεί υπό τη νέα ηγεσία.

Παράλληλα, ποσοστό 32% αναφέρει πως μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη αντιμετωπίζει το ΚΙΝ.ΑΛ. περισσότερο θετικά.

Στο «μέτωπο» της πανδημίας ποσοστό 63% εκφράζει δυσαρέσκεια για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, ενώ το το 41% θεωρεί ότι το 2022 θα είναι χειρότερο για την Ελλάδα από το 2021.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ηράκλειο: Μηχανική βλάβη σε καταμαράν, απαγορεύτηκε ο απόπλους του

Καμπέρα: Απαράδεκτη η συμπεριφορά το Πεκίνου σε περιστατικό στην Κίτρινη Θάλασσα

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ

PFLP και PIJ: Η παλαιστινιακή ενότητα ματαίωσε όλες τις δολοπλοκίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα